פיתוח ישראלי: יוגורט המבוסס על חלב מתורבת

המוצר מבוסס שומן חלב מתורבת, הזהה לשומן חלב מן הבקר • מדובר בפריצת דרך שתקרב אותנו להכנת סוגי מזון שונים, ללא תלות בפרה

גאווה ישראלית: יוגורט מחלב מתורבת, צילום: אסף דרורי

חברת הפודטק הישראלית Wilk הציגה את היוגורט ההיברידי הראשון המבוסס שומן חלב מתורבת, הזהה לשומן חלב מן הפרה. בכך הופכת Wilk לחברה הראשונה בעולם שיש לה את היכולות להמשיך ולפתח מוצרי חלב מתורבתים שאינם מהפרה. מדובר בפריצת דרך שתקרב אותנו להכנת מאכלים שונים, ללא תלות בפרה.

מתאים גם לטבעונים,

המוצר נשלח לבדיקה של מעבדה חיצונית מוסמכת, אשר בדקה ואישרה כי היוגורט המתורבת שפותח עבר את הבדיקות הכימיות והביולוגית הנדרשות. בהמשך, החברה תספק לתעשיית החלב את המרכיבים המתורבתים להכנת מוצרי החלב השונים. 

מנכ"ל Wilk, תומר אייזן, שיתף: "מדובר בפריצת דרך משמעותית בפיתוח החברה, שכן זהו היוגורט הראשון מסוגו בעולם המכיל רכיב מהותי שפותח והופק דרך תאי האפיתל (הרקמה המצפה את כל המשטחים החיצוניים של הגוף), ומהווה נדבך מהותי במוצרי חלב. תהליך זה מקרב את החברה עוד שלב ליעדיה שהם פיתוח וייצור מוצרי חלב אמיתיים ללא תלות בפרה, תוך כדי שמירה על הסביבה".

בקרוב על המדפים? יוגורט מחלב מתורבת, צילום: נעם ריבקין

בתוך כך, אתמול דווח כי מנהל המזון והתרופות האמריקני אישר לראשונה בהיסטוריה של ארה"ב שימוש במוצרי בשר מתורבת, רקמות בשר המגודלות במעבדה, למאכל אדם. 

בשר מתורבת שפותח בבריטניה, צילום: רויטרס

במהלך השנים האחרונות עשרות סטרטאפים של בשר מתורבת צצו ברחבי העולם, כמה מהם בישראל - כחלק מטרנד הולך וגובר בתחום הפודטק, בניסיון לענות על הבעיה המוסרית בשחיטה ומאכל של בעלי חיים. יש לציין שייצור חלב מתורבת מורכב וארוך יותר מייצור בשר מתורבת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר