ארוחה טבעונית הגונה בסך הכל לא אמורה להיות משימה כל כך מורכבת, ועדיין - בישראל בשנת 2022 לא מאוד פשוט להיות טבעוני ולנפוש בכיף - לפחות בכל הקשור לאוכל. גם במלונות היוקרה, אנשים שנמנעים ממוצרים מהחי מוצאים את עצמם שוברים את הראש מתמלאים מריפילים של לחם, טחינה וירקות חתוכים.
אחרי עשור וחצי שהתנועה הטבעונית הפכה להיות אחד מהמאפיינים הבולטים של מדינת ישראל סוף סוף קם מלון שמכבד את אורחיו הטבעונים והמלון הזה, ממוקם לא אחרת מאשר בעיר פתח תקווה. אנחנו מדברים על מלון העסקים ׳פרימה לינק׳ שאורחיו לרוב הם אנשי עסקים מהארץ ובעולם שמגיעים לאם המושבות, בייחוד מהסיבה שהיא עמוסה בחברות הייטק וסטארטאפים.
המלון מונה 119 חדרים שמתפרסים על 5 קומות ו-3 חדרי כנסים לצד טרקלין שבו אפשר לשתות ולנשנש ובנוסף לכל זה, על הגג יש בריכה עם בר שכיף לראות בו שקיעה ולשכשך. ניכר שיש אג׳נדה במקום שהיא מעבר רק לטבעונות, אלא באופן כללי יחס פרימיום ללקוח. החל ממנות ללא גלוטן ללקוחות רגישים/נמנעים, את הכניסה למקום מעטרים דגלי ישראל לצד דגלי גאווה ומרגיש שכולם מתקבלים באהבה לחלל המוקפד של המלון.
חשוב להגיד, האמנם המלון אינו 100% טבעוני, אך עבור הטבעוני שאורח חייו לא רק מבוסס על התפריט אלא על אידיאולוגיה מלאה-שלא מדובר בתפריט מבוסס מן הצומח, אלא ממש אג׳נדה טבעונית - במלון אין מוצרי עור, נוצות או טואלטיקה שנוסתה על בעלי חיים ובתפריט הרום סרביס אפילו אפשר למצוא מנות שמכילות את הבשר החדש של רידיפיין מיט.
״זה התחיל מאשתי שטבעונית כבר שמונה שנים והכירה לי את עולם התוכן הזה, את התחליפים, את הצרכים ואת העובדה שמזון צמחי הוא כל כך רבגוני ויש הרבה מאוד מה לעשות איתו", מספר מנכ"ל המלון דניאל הרוש. "גם אני בעצמי בישלתי בתקופת הקורונה אוכל טבעוני מוכן ביפו ככה שממש למדתי את המטבח הטבעוני על בוריו, ויותר מזה גם את הקהל הטבעוני. זה התקדם עם העובדה שזה שיח שהולך ומתגבר, זו סצנה שתופסת תאוצה בקרב אוכלוסיות רחבות יותר רק מאלו שנמנעים ב100%. חלקם אפילו לא מרגישים בהבדל".
״אני חושב שיש הרבה מאוד פחד סביב התנועה הטבעונית סביב ענף המלונאות", הוסיף הרוש, בן 31 בלבד, שנמצא במלון מיום הקמתו ב-2016. "אם זה לא להבין בדיוק מה הצרכים של הקהל, איך לעבוד עם חומרי הגלם, אולי אפילו אין מספיק מודעות כי עדיין- טבעונים זה נתח קטן יותר באוכלוסיה".
"אני נשוי לטבעונית, מכיר היטב את עולם התוכן הזה ויודע כמה ביקוש יש גם אצל אנשים שהם לא טבעונים להפחית בלקטוז ובבשר - אז אנחנו מכשירים את אנשי הצוות פה מהיום הראשון להבין בדיוק מה זה אוכל טבעוני, מה כן להציע ומה לא ללקוח שסימן מראש ממה הוא נמנע ושם דגש על שילוב מוצרי פרימיום של חברות פוד טק כמו ביצת עין של ׳יו אג׳ - מותג ישראלי שמייצר תחליפים צמחיים לביצה, ׳פלנטי׳- גבינות על בסיס אגוזים ושקדים, ׳רידיפיין מיט׳ - חברת פוד טק שמייצרת ״בשר חדש״ בשר אלטרנטיבי בסגנונות שונים".
מה אכלנו?
הזמנו לחדר רום סרביס והימרנו על קבב (שלושה קבבים פיקנטיים מבשר חדש שמוגשים עם עלים ירוקים, פלפל חריף, לצד סלט קטן עם בצל, סומק טחינה וחמוצים יחד עם 2 פיתות ביס) והמבורגר (המבורגר עסיסי 200 גרם מוגש עם חסה, עגבניה, בצל סגול וחמוצים. מגיע בתוספת נדיבה של צ׳יפס) של רידיפיין מיט וסלט פרימה. (סלט בורגול דק עם גבינת פטה טבעונית, מלפפון, עגבניה, פלפל, בצל אדום, חמוציות, פטרוזיליה ונענע. מתובל בשמן זית ולימון).
כולם היו מצויינים- הסלט היה טרי, קיצי ומרענן - גבינת הפטה הרגישה מאוד טבעית ועדינה, והמנות ה״בשריות״ היו מצויינות, בלתי ניתנות לזיהוי שמדובר במוצר טבעוני, משביעות ומוגשות בקפידה.
בין לבין, עלינו לראות מה קורה במפלס העליון של המלון ובחנו את הבר והבריכה. ברמן מסביר פנים הציע לנו רוזה קריר אל מול השקיעה ולנשנוש -גבינה לבנה (האם יש צורך לכתוב שוב טבעונית?) עם זעתר ושמן זית, עבבניות שרי לצד קרקרים. מרפד היטב את הקיבה לנוכח כמויות האלכוהול שנשתו.
לארוחת הערב היה לנו הרבה פחות מקום בבטן משדמיינו, אחרי השחיתות של הרום סרוויס, אז עשינו ארוחת טעימות מכל האופציות הטבעוניות בארוחת הערב- בחרנו בגזרת המבושלים: פסטה בולונז טבעונית, שווארמה טופו וקארי ירוק בחלב קוקוס עם ירקות שורש.
באופן כללי, שלוש אופציות טבעוניות מבושלות לערב זה היצע מכובד. שלושתן היו טעימות אם כי הקארי הירוק היה בגדר מנצח ענקי. לצד כל אלו הרכבנו צלחת עם גבינות קשות ורכות, ירקות חיים, ממרחים כמו עגבניות מיובשות, פסטו, חמאה טבעונית ולחמים ואפילו סיימנו עם מאפה קרואסון מתקתק שמרחנו בחמאה.
לארוחת בוקר הגענו רעבים ומילאנו במיני בורקסים שלפי הניחוש שלנו הם של חברת ׳משו משו׳ וממולאים בגבינת קשיו- מוצר מוצלח מאוד באופן כללי, כל זה לצד גבינות קשות ורכות של חברת פלנטי, חמאה, גווקאמולי, ירקות טריים חתוכים גס, סלט מלפפונים ושמיר קריספי ומעקצץ בקטע טוב, מאפים מתוקים בסגנון גביניות וניל, ביצת עין של 'יו אג' שהייתה פשוט מופלאה ולא ניתן להבחין בהבדל מבחינת הביצוע והטעם בינה לבין ביצת עין רגילה ולחם, כמובן.
מיותר לציין למי שהגיע עד לכאן שזה תפריט טבעוני מאוד יוצא דופן עבור מלון להציע בעושר האופציות שלו. היו כל כך הרבה אפשרויות, שלא ידענו עוד מה לבחור כדי להצליח ללכת חזרה לחדר- עדיין, בוקר. אופציות נוספות שלא טעמנו היו יוגורטים בטעמים של אלטרנטיב לצד גרנולות, פירות טריים ויבשים, אגוזים, מאפים נוספים ושקשוקה טבעונית עם חלמון יו אג גם כן. מבחר מכובד לכל הדעות. בנוסף לזה, ישנם "חלבים" מכל הסוגים לקפה- אם אתם אנשים של שיבולת, שקדים או סויה.
לסיכום- פתח תקווה אכן מהווה פתח לתקווה טבעונית. נכון, מדובר במלון עסקים שזה ז׳אנר מעט שונה ממלונות התיירותיים שרובנו מכירים. אבל מי שמחפש מלון במרכז הארץ שיענה על כל הקריטריונים הטבעוניים- מלון פרימה לינק הוא לחלוטין אחד כזה. בנוסף, הוא מאוד מתאים לזוגות ״מעורבים״- שבו אחד מבני המשפחה או בני הזוג טבעוני והשני/יתר לא וכך כולם יוצאים מרווחים.
השירות אדיב ומסביר פנים, הנוף אורבני, יש קניון + חנייה ממש מתחת למלון וחוויה סופר נעימה. מומלץ מאוד.
מוטה גור 4, פתח תקווה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו