ללא רק בטיולים לצפון: כנאפה בהכנה ביתית

בטח תתקשו לעמוד בפני הממתק הערבי האהוב עם טוויסט בדמות גבינות ריקוטה ומסקרפונה ופירות יער • וגם: התחליף המפתיע והמרענן לסוכר הרגיל

צילום: ליאב נחמני // כנאפה

ארוחה במסעדה ערבית מסתיימת באופן טבעי עם כנאפה וקפה שחור עם הל. זה טבעי כמו פסטה באיטליה או סושי במסעדה סינית. אי אפשר לעמוד בפיתוי של גבינת העיזים בין שתי שכבות של שיערות קדאיף כשמעל סירופ סוכר מומס. לא משנה כמה קלוריות עברו בארוחה העיקרית, הכנאפה יכפיל אותן ולאף אחד מהסועדים זה לא יזיז.  

כנאפה הוא מסוג הדברים שתמיד יהיו חלק מטיול. נסיעה לצפון תלווה בעצירה באחד הכפרים על הדרך וגם ביפו, עכו, רמלה או ירושלים אי אפשר לעמוד בפני ה"ממתק" הערבי. אבל כמו הרבה מאכלים שעברו מודרניזציה ושדרוגים, גם את המאכל המסורתי הזה אפשר לשנות ולשדרג, עד כדי כך שהוא יכול להפוך לקינוח מלכותי גם בבית. כזה שכל אחד יכול להכין.

את גבינת העיזים החלפתי בשילוב של מסקרפונה עם ריקוטה (בכמויות שוות). ומכאן נפתחה מניפה אדירה של אפשרויות. אפשר היה לקלות פיסטוקים ולפזר מעל, אבל ביום האהבה אפשר, ואפילו רצוי לפנק עם משהו קצת שונה ולא פחות מיוחד. פירות יער אוהבים מסקרפונה ובעיקר את החמאה ששוחה בתוך עלי הקדאיף שטוגנו במחבת. 

שילוב הנענע

מוסיפים סוכר ובמקרה הזה מגדילים את כמות המים על מנת שיהיה מספיק סירופ סגלגל שיכסה וייתן מתיקות לשאר חלקי הקדאיף. לכל אלה מוסיפים מקל קינמון כדי להעשיר את הטעם והנה לכם תחליף אדיר לסירופ הסוכר הרגיל. מתחילים בחימום של מחבת ברזל איכותית כדי שהחום יתפזר באופן אחיד. ממיסים 50 גרם חמאה וממהרים לסדר את שיערות הקדאיף בשכבה אחידה ולא עבה מדי. חשוב לעשות זאת מהר על מנת שהחמאה לא תישרף. 

מנמיכים מעט את האש כדי שגם הקדאיף לא יישרף אלא רק יקבל את ההשחמה הרצויה. בסוף מסדרים שכבה נוספת של שיערות קדאיף בחלק העליון ובודקים בזהירות את החלק התחתון. ברגע שההשחמה הושלמה מעבירים את הכנאפה מהמחבת לצלחת שטוחה ורחבה. חשוב להצמיד את הצלחת למחבת ורק אז להפוך, אחרת הכנאפה יתפרק לחתיכות. 

הסירופ שעושה את ההבדל // ליאב נחמני

לפני שמחזירים את הכנאפה להשחמת הצד השני ממיסים שוב 50 גרם חמאה. בכנאפה אין עניין של זמנים. הכל תלוי בזמן ההשחמה של הקדאיף. כאשר שני הצדדים שחומים, יפים ופריכים זה הזמן להעביר לצלחת שטוחה, לבזוק מעל את פירות היער עם הסירופ ולא לשכוח להשאיר מעט בצד למי שרוצה לטבול את הכנאפה בפנים. 

השילוב של הצבעים יכול לגרום לעיניים להשתגע. הגבינה הלבנה, הקדאיף השחום, הסירופ הסגול ואם אוהבים, עלה של נענע/מנטה יכול להעיף את המנה עוד שלב אחד למעלה. המשחק גדול. אפשר לשדרג עם תותים וליצור משחק של כנאפה חם עם תותים קרים. אם בא לכם קפה שחור בצד זה אחלה, כאן גם אספרסו טוב נותן תחושה שהכל מושלם. לגברים שבנינו: הנשיקה בסיום הארוחה שווה הכל. יום אהבה שמח. 

המצרכים 

חבילת שיערות קדאיף.

150 גרם גבינת מסקרפונה

150 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם חמאה

פירות יער קפואים

4 כפות סוכר

מים רותחים עד לצמצום הסירופ (קצת יותר מכמות הסוכר ככדי שיישאר סירופ שירטיב את הכנאפה). 

4-5 עלי נענע/מנטה לקישוט. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר