הישראלים מסתערים על החמץ

עם סיומו של הפסח ופתיחתן של חגיגות המימונה הביקוש למוצרים הגיע לשיא • "מדי שעה נאפים כ-40 אלף כיכרות לחם"

מאפיית אנג'ל, צילום: אורן בן חקון

ההסתערות על החמץ: עם סיומו של חג הפסח ופתיחתן של חגיגות המימונה הערב (מוצאי שבת) הביקוש למוצרי החמץ במאפיות והפיצריות הינו גדול במיוחד. 

יעלי מרכס-גליקמן, מנהלת השיווק של מאפיית אנג'ל, מסרה כי כל קווי האפייה עובדים סביב השעון, ומדי שעה נאפים בו זמנית כ- 40,000 כיכרות לחם, 40,000 לחמניות וכ-30,000 פיתות. סבבי החלוקה לרשתות ולחנויות השונות מתוגברים, ולהבדיל מימים רגילים, ביומיים הראשונים שלאחר החג ישנם כשני סבבי חלוקה, וכל סחורה שנאפית יוצאת מיד לחנויות. 

יחד עם זאת ביומיים הראשונים שאחרי החג יש לצפות כי עדיין יורגשו חוסרים בחנויות, מאחר והצרכנים משלימים חוסרים, וקונים גם למקפיא. בחנויות המפעל של מאפיית אנג'ל אשר צמודות למאפיות שבירושלים ובנתיבות הורגש הלחץ כבר במוצאי החג, כשרבים צבאו על החנויות ורכשו מכל הבא ליד, היישר מתבניות האפייה, ועוד בטרם הספיקו העובדים לסדר את הלחמים על המדפים.

התורים השתרכו עד מחוץ לחנות ונמשכו לאורך הלילה כולו. לדברי עידו פרידמן, סמנכ"ל שיווק דומינ'וס פיצה, אמר: "עם צאת חג הפסח, ישראלים רבים חשים געגוע עז ורצון גדול לחזור ולטעום שוב את הבצק המוכר והמנחם. לכן, רשת  דומינו'ס פיצה נערכה לשיא של מכירות עם אספקת חומרי הגלם ותגבור כמות העובדים בכדי להתמודד עם העומס הצפוי". 

עוד הוסיף פרידמן: "ערב צאת החג הוא יום המכירות החזק ביותר בשנה עם גידול שיא של למעלה מ-40% אחוז בכמות ההזמנות והמשלוחים בהשוואה לערב ממוצע ברשת. לפי נתונים אלו, ניכר כי מרבית הישראלים חשים כי ערב זה הוא עוד הזדמנות לסיים את החג בארוחה משפחתית מלוכדת בין אם זו ארוחת פיצה כיפית או הילולת המימונה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר