"ננציח אותו בדרכים נוספות שיתאימו לרוח שלו"

איתי סבן ז"ל, ששירת בגדוד 51 של גולני, הלך לעולמו לפני כשנתיים • מאז, אמו וחברתו מנציחות אותו בכל דרך אפשרית: "הוא היה מלא באור ואהבה, אנחנו לא רוצות שהוא יישכח - זה המעט שנוכל לעשות בשבילו"

"אני לא רוצה שהוא יישכח. ננציח אותו בדרכים נוספות שיתאימו לרוח שלו" | איתי סבן ז"ל, צילום: באדיבות המשפחה

כבר שבע שנים שהפרויקט "מתכון עם זיכרון" פועל ומביא לקהל הרחב מאות מתכונים שונים וטעימים שהגיעו ממשפחות שכולות של חללי צה"ל, בדרך שמנציחה אותם בצורה לא שגרתית. אחד המתכונים שנמצאים באתר הוא של עוגת קרפים שנבחרה על ידי משפחתו של איתי סבן ז"ל, ששירת בגדוד 51 של גולני ושהלך לעולמו לפני כשנתיים לאחר שהתמוטט במסיבת יום הולדת של ידידה שבה בילה עם חבריו.

עדי, אמו של איתי, סיפרה ל"ישראל היום" כי בנה היה "ילד מלא באור ושמחה, חמוד ומצחיק, שהיה מאוד קשור למשפחה. רק לאחר שנפטר הבנתי כמה הוא ידע לטרוף את החיים. הוא אהב להפגיש בין החברים שלו מהבית לחברים מהצבא, הוא היה גורם לבית להיות שוקק באנשים - אבל מאז שהוא הלך הבית הפך למאוד שקט".

"הוא היה גורם לבית להיות שוקק באנשים - אבל מאז שהוא הלך הבית הפך למאוד שקט" | איתי סבן ז"ל והמשפחה, צילום: באדיבות המשפחה

עוד סיפרה עדי כי עמית, חברתו של בנה, הייתה זו שבחרה את המתכון לפרויקט, מכיוון שליום הולדתו ה-18 שהתקיים כמה חודשים לפני מותו, עדי, אחת מחברותיה של עמית, הכינה עבור איתי את העוגה. עמית מספרת כי הוא טעם את העוגה אצל אותה חברה כמה שבועות קודם לכן והתלהב ממנה מאוד. הוא ביקש מעמית שתפנה לעדי בבקשה להכין את העוגה ליום הולדתו, וכשזה הגיע - היא הגישה לו אותה. אבל איתי, איך להיות עדינים, לא אהב את התוצאה הסופית.

"הגשתי לו את העוגה בערב יום ההולדת שלו כשהוא ישב עם חברים, והוא אמר שהיא הייתה מגעילה", עמית מספרת תוך כדי שצחוק מתגלגל ממנה. "הוא מאוד העריך אותנו על המאמץ. כל החברים שלו אכלו אותה ואמרו שהיא הייתה מצוינת וגם המשפחה שלי אכלה מהעוגה והתלהבו ממנה! הוא מאוד אהב שוקולד, אז כשהעברנו את המתכון הזה לפרויקט העברנו אותו בגרסה משודרגת וטובה הרבה יותר".

"חשוב לי להנציח אותו בדרכים מיוחדות, זה המעט שאני יכול לעשות עבורו" | איתי סבן ז"ל וחברתו עמית, צילום: באדיבות המשפחה

"מתכונים עם משמעות"

האבידה הקשה פערה חור בליבם כל משפחתו של איתי, מה שהוביל את עדי להגדיר כ"אירוע הכי אלים שיכול לקרות לנפש". למרות הזמן שחלף מאז לכתו, הקשר בין עמית ומשפחתו של איתי לא נחלש, אלא להיפך - היא אפילו מספרת שהיא זכתה במשפחה נוספת. "איתי כל הזמן סיפר לי שיש לו משפחה מושלמת, והוא צדק - זכיתי בהם", היא אמרה. עדי עצמה אומרת דברים דומים: "אנחנו בקשר מאוד טוב, היא בחורה מקסימה ואני שמחה מאוד שאיתי הספיק שתהיה לו אהבה כל כך גדולה".

השתיים מסכימות כי איתי היה מאוד אוהב את ההנצחה סביבו. "מאוד קשה לנו להתעסק בדברים אחרים, חסרה לנו חתיכה מהלב", אומרת עדי. "חשוב לי שישמעו עליו ושיידעו איזה ילד חמוד, אהוב ומוכשר הוא היה - אני לא רוצה שהוא יישכח. ננציח אותו בדרכים נוספות שיתאימו לרוח שלו, כמו ב'מתכון עם זיכרון'".

עמית מספרת כי ההנצחה של איתי היא חלק מההתמודדות האישית שלה עם הכאב והאובדן הרב. "חשוב לי להנציח אותו בדרכים מיוחדות, זה המעט שאני יכול לעשות עבורו. כל הנצחה, קטנה וגדולה כאחד, גורמת לי להרגיש טוב שאני עושה משהו בשבילו, בשבילנו. ובכלל, 'מתכון עם זיכרון' הוא לא סתם פרויקט - אלה לא מתכונים אקראיים שמצאת באינטרנט, אלא מתכונים עם משמעות, שיש מאחוריהם סיפור. מספיק לי לדעת שאדם אחד יכין את העוגה הזו וילמד להכיר את איתי אפילו קצת, ועשיתי את שלי".

עוגת הקרפים שאיתי סבן ז"ל אהב, צילום: באדיבות המשפחה

 

המתכון לעוגת הקרפים שאיתי סבן ז"ל אהב

מרכיבים
לקרפים:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כןסות חלב
  • 1 סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפיות שמן
  • 4-3 ביצים תלוי בגודל

לקרם שיבנה את השכבות עם הקרפים:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • מחית וניל (אופציונלי)

לגנאש שוקולד:

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חפיסת שוקולד חלב

הוראות הכנה:

  1. מניחים בקערה את הקמח והסוכרים, מוסיפים את הביצים, החלב, והשמן ובעזרת מטרפה טורפים טוב עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
  2. מחממים מחבת ומשמנים אותה, בינתיים שופכים את הבלילה לתוך בקבוק לחיץ (אפשר גם עם מצקת, עניין של נוחיות).
  3. מכינים מכינים קרפים בדיוק כמו שמכינים פנקייק - הבלילה צריכה להיות דלילה. אם היא נראית לכם סמיכה מדי - תוסיפו חלב לפי הצורך. שופכים מעט מהבלילה במרכז המחבת ו"מסיעים" אותה כך שיווצר עיגול שמתפרש על כל המחבת! הופכים אחרי 2-1 דקות, ויש לנו קרפ.
  4. מחכים שערימת הקרפים יתקררו ובינתיים מכינים את הגנאש כדי שיספיק להתקרר - בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל כל פעם 30 שניות ומוציאים לערבב, כדי שהשוקולד לא יישרף. מניחים בצד שיתקרר.
  5. מכינים את הקרם: בקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה יחד עם החלב, הפודינג והמחית וניל. מקציפים בעוצמה בינונית עד שנהיה קרם יציב.
  6. מוודאים שהקרפים התקררו ואפשר להתחיל להרכיב - ממש כמו שזה נשמע, עוגת שכבות, מניחים על מגש מעט קרם כדי להדביק את הקרפ הראשון לתחתית, מניחים את הקרפ ומתחילים - שכבת קרפ, שכבת קרם, שכבת קרפ, שכבת קרם וככה הלאה. בין לבין השכבות אפשר לקשט עם שוקולדים למיניהם ועם הגנאש (משפר מאוד את העוגה).
  7. לאחר שסיימנו והגענו לקרפ האחרון - מניחים אותו ומעליו שופכים את יתר גנאש השוקולד. ניתן כמובן לקשט לפי רצונכם.

מיזם "מתכון עם זיכרון" מאפשר להכיר את סיפור חייהם של חללי מערכות ישראל וקורבנות פעולות הטרור דרך המתכונים האהובים עליהם ביותר, אלו שאהבו במיוחד להכין או כאלה שאהבו לאכול. במהלך יום הזיכרון נשתף כאן במדור חמישה סיפורים שונים. לשאר המתכונים והסיפורים של הקורבנות - אתר "מתכון עם זיכרון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר