בקרב תושבי הצפון ששוהים כבר ארבעה חודשים בבתי המלון, גובר הגעגוע למטבח הביתי ולשגרת הבישולים שידעו עד ל-7 באוקטובר. מנגד צוותי המלון שדואגים להם לכל דבר, לא זוכים למספיק הערכה על המאמץ הרב למען רווחתם של המפונים.
אנשי קיבוץ בארי בבית מלון בים המלח// יוני ריקנר
תושבי שתולה, אבן מנחם, נטועה ותושבי קריית שמונה שמתאכסנים במלון פלאזה בנוף הגליל החליטו שהפעם הם יהיו אלה שיבשלו את האוכל במלון וכך גם ישיבו טובה תחת טובה לעובדי המלון.
המפונים יזמו ערב מאכלי עדות, שבמסגרתו ה"מאמות" נכנסו למטבח, לקחו את הסירים הגדולים ובישלו מגוון מאכלים בנוסח כודריסטאן, מרוקו ותוניס לצוות העובדים ולכל המשפחות ששוהות במלון.
בנוסף, במרכז הקהילתי של המועצה האזורית מעלה יוסף, סייעה חברת המתנ"סים למתאכסנים לקנות מתנות הוקרה לכל צוות המלון.
"כשאני מבשלת לעובדים זה נותן לי משמעות"
שמחה לוי, תושבת נטועה, היא בין ה"מאמות" שבישלו אוכל כורדי לצוות המלון. בין השאר הכינה לוי "יפרח" (עלי גפן ממולאים), וכופתות (חמוסטה).
"העובדים התייחסו אלינו כל כך יפה, אז אני מרגישה צורך ושמחה גדולה לעשות משהו עבורם על כל הנתינה והחיבוק הגדול, יד לוחצת יד באהבה ובשמחה", סיפרה לוי. "התגובות של הצוות היקר היו מצוינות והם מאוד התרגשו מהמחווה שלנו. כשאני מבשלת את האוכל הביתי עבור העובדים זה נותן גם לי משמעות מאחר וזה מחזיר אותי, לפחות בהרגשה, אל הבית שלי שאליו אני כל כך מתגעגעת ולכן התחושה היא של בית".