טובה תחת טובה: המפונים נכנסו למטבח המלון ובישלו לצוות – "כולם התרגשו"

הגעגועים למטבח הביתי, יחד עם הרצון לפרגן לעובדי המלון שדואגים לכל צרכיהם, הובילו ל"ערב מאכלי עדות" במלון פלאזה בנוף הגליל • ה"מאמות" לקחו את סירי המלון העצומים ובישלו מגוון מאכלים בנוסח כודריסטאן, מרוקו ותוניס • שמחה לוי, תושבת נטועה, שהכינה "יפרח" וכופתות: "העובדים התייחסו אלינו כל כך יפה, אז אני מרגישה צורך ושמחה גדולה לעשות משהו עבורם על כל הנתינה והחיבוק הגדול"

ה"מאמות" בעבודה. מחזירות טובה תחת טובה , פלאזה נוף הגליל
ה"מאמות" בעבודה. מחזירות טובה תחת טובה. צילום: פלאזה נוף הגליל

בקרב תושבי הצפון ששוהים כבר ארבעה חודשים בבתי המלון, גובר הגעגוע למטבח הביתי ולשגרת הבישולים שידעו עד ל-7 באוקטובר. מנגד צוותי המלון שדואגים להם לכל דבר, לא זוכים למספיק הערכה על המאמץ הרב למען רווחתם של המפונים. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      אנשי קיבוץ בארי בבית מלון בים המלח// יוני ריקנר

      תושבי שתולה, אבן מנחם, נטועה ותושבי קריית שמונה שמתאכסנים במלון פלאזה בנוף הגליל החליטו שהפעם הם יהיו אלה שיבשלו את האוכל במלון וכך גם ישיבו טובה תחת טובה לעובדי המלון.

      מבשלות במטבח המלון. "מרגישה צורך ושמחה גדולה לעשות משהו עבורם על כל הנתינה והחיבוק הגדול", צילום: פלאזה נוף גליל
      געגועים למטבח הביתי. המבשלות בפעולה, צילום: פלאזה נוף גליל

      המפונים יזמו ערב מאכלי עדות, שבמסגרתו ה"מאמות" נכנסו למטבח, לקחו את הסירים הגדולים ובישלו מגוון מאכלים בנוסח כודריסטאן, מרוקו ותוניס לצוות העובדים ולכל המשפחות ששוהות במלון.

      בנוסף, במרכז הקהילתי של המועצה האזורית מעלה יוסף, סייעה חברת המתנ"סים למתאכסנים לקנות מתנות הוקרה לכל צוות המלון.

      "כשאני מבשלת לעובדים זה נותן לי משמעות"

      שמחה לוי, תושבת נטועה, היא בין ה"מאמות" שבישלו אוכל כורדי לצוות המלון. בין השאר הכינה לוי "יפרח" (עלי גפן ממולאים), וכופתות (חמוסטה).

      יפרח. עלי גפן ממולאים באורז, צילום: איתיאל ציון

      "העובדים התייחסו אלינו כל כך יפה, אז אני מרגישה צורך ושמחה גדולה לעשות משהו עבורם על כל הנתינה והחיבוק הגדול, יד לוחצת יד באהבה ובשמחה", סיפרה לוי. "התגובות של הצוות היקר היו מצוינות והם מאוד התרגשו מהמחווה שלנו. כשאני מבשלת את האוכל הביתי עבור העובדים זה נותן גם לי משמעות מאחר וזה מחזיר אותי, לפחות בהרגשה, אל הבית שלי שאליו אני כל כך מתגעגעת ולכן התחושה היא של בית".

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר