יום הפיצה הבינלאומי חל ב-9 בפברואר, ולכבודו קיבצנו עבורכם את כל המנות החדשות והמסקרנות של המאכל האיטלקי המשובח. אז אם אתם מתכננים לכבד את היום הזה בזלילה לגיטימית של הבצק עתיר הקלוריות, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.
שלוש פיצות חדשות מוצעות בפיצריית הבוטיק הנפוליטנית "פבריקה", הממוקמת ברחוב הרצל 203 ברחובות. המקום עושה את הדברים קצת אחרת, אפשר להבין זאת מיד כשנתקלים בשמות שקיבלו הפיצות: פיצת "נאפולי בכרמל" כוללת חמאת שום, מוצרלה, גבינת עיזים, בצלים מקורמלים ושרופים, לאבנה, זעתר, סומק, שומשום קלוי, בצל פריך וגבינת פקורינו (66 שקלים); פיצת "קרבונרה בכאילו" מבוססת על רוטב גבינת פקורינו ופלפל שחור, מוצרלה, פטריות אויסטר צלויות ברוזמרין, צ'ילי, ביצה, שמן זית ומלח ים (72 שקלים); ואילו "פיצה בכרישה" משוויצה ברוטב כרישה, פונדו גורגונזולה, ארוגולה, מוצרלה, ברוקולי וצ'יפס כרישה.
לתוהים מה זו בדיוק פיצה נפוליטנית: מדובר בפיצה בעלת מרכז דק ועסיסי, ושוליים עבים, אווריריים ומעט קריספיים, שנאפת בטאבון למשך 60-90 שניות בחום של 420 מעלות ומעלה. תודו שהשכלתם, עכשיו לאכול.
ברשת "ליטל סיסטר", שסניפיה נמצאים בהוד השרון ובאבן יהודה, לוקחים את יום הפיצה מאוד ברצינות. עד כמה ברצינות? רק נאמר שבתאריך 9 בפברואר תוגש שם פיצת ספיישל מסתורית לנועזים במחיר 78 שקלים "עם תוספות מיוחדות ומסקרנות", כך לדברי אנשי המקום. המזמינים יקבלו מגש מעוצב בצבע שחור ובתוכו הפתעה צבעונית. הקודקודים גם ביקשו שלא להעלות תמונות של הפיצה לרשתות החברתיות, כדי להימנע מספוילרים.
זה לא נגמר כאן - רוכשי הפיצה מוזמנים לנסות לנחש ממה היא מורכבת. הלקוח שיצליח לנחש את כמות המרכיבים המירבית, יזכה בשובר על סך 300 שקלים לרכישת פיצות נוספות ברשת. ביניהן אפשר יהיה להנות מפיצות חדשות שהשיקה הרשת, כמו: פיצה מרינרה עם רוטב עגבניות, בזיליקום, עלי אורגנו, שום ושמן זית, ללא גבינה (62 שקלים); פיצה מלנזנה רומנה עם רוטב עגבניות, בזיליקום, מוצרלה, ארטישוק רומאי, חצילים צלויים, פרמזן, גבינת פטה ועלי אורגנו (78 שקלים); ועוד.
נא לא להסליק ולכבד את כולם: "בזיליקה" האשקלונית מרחוב בן גוריון 13, משיקה ליום הפיצה פיצת סלק ושקדים אדמדמה, שתוצע עד לתאריך 16 בפברואר. המנה, שמחירה 75 שקלים, מורכבת מקרם סלק, מוצרלה, שקדים קלויים, גבינת מנצ'גו, עלי לליק, ריקוטה סלק, בסלמי מצומצם ופרמזן, והיא זמינה במשלוחים ובהגעה למקום.
רשת הדיינרים האיטלקית "פאט ויני" נרתמה ליום הפיצה עם ספיישל של פיצה צהובה: פיצה נפוליטנית עם רוטב עגבניות שרי צהובות, קרם ריקוטה-מסקרפונה ולימון, מוצרלה טרייה ובזיליקום במחיר 62 שקלים. הפיצה זמינה במשלוחים ובהגעה לסניפים.
גם "בר איטליה" הנתנייתי, ששוכן במלון Vert בכתובת קהילת צפת 1, מוציא מהטאבון כמה פיצות חדשות ומסקרנות, ביניהן אחת טרנדית במיוחד: פיצת פיסטאצ'יו, המורכבת מקרם גבינת פקורינו, פרמזן, בצל סגול, אורגנו ופיסטוקים (78 שקלים). התפריט יוצע ביום הפיצה הבינלאומי בלבד, אז נא להתארגן בהתאם.
תרומתה ליום הפיצה של "סרפינה", האיטלקית התל-אביבית שממוקמת ברחוב איינשטיין 10 ברמת אביב, מתבטאת בין היתר בפיצה בלקנית שעליה חציל קלוי, פלפלים אדומים וצהובים קלויים ומטבעות גבינת עיזים (86 שקלים); ובפיצה ארבע גבינות עם שמנת, פסטו, מוצרלה, חלומי, מטבעות גבינת עיזים ופרמזן (88 שקלים).
נא לפתוח אטלסים, כי פיצה האט משגרת אליכם את סדרת "פיצות מסביב לעולם" - שש פיצות בינלאומיות שעל כל אחת מהן אפשר למצוא סדרת תוספות המזוהות עם מדינה מסוימת. בין הפיצות, מחתימות דרכון ביציאה: "פיצה הוואי" עם רוטב עגבניות, אננס, פטריות ובצל סגול; "פיצה מקסיקו" בהשראת סלסה מקסיקנית עם רוטב עגבניות, תירס, חלפיניו ובצל סגול; "פיצה יוון" בהשראת סלט יווני עם רוטב עגבניות, פטה, זיתים שחורים וקוביות עגבנייה; ו"פיצה מרוקו" בהשראת סלט פלפלים מרוקאי עם רוטב עגבניות, פלפל קלוי, פלפל חריף ושמן שום. הפיצות נמכרות במחיר 80 שקלים. הסדרה מוצעת בסניפי הרשת ובאתר במהלך חודש פברואר, אז אפשר להתחיל לארוז.
רשת פאפא ג'ונס מקבלת את יום הפיצה עם סדרת "פאפאקראסט". מדובר בפיצות עם קראסט במילוי גבינת מוצרלה ותוספות שונות. יש לציין, כי ניתן להמיר את המוצרלה בגבינה טבעונית. בתפריט: פאפאקראסט קלאסי במילוי גבינת מוצרלה (83 שקלים); פאפאקראסט ספייסי במילוי גבינת מוצרלה, רוטב באפלו פיקנטי וצ'ילי גרוס (83 שקלים); ופאפאקראסט פפרוני במילוי גבינת מוצרלה ופפרוני טבעוני (90 שקלים). המחירים לא כוללים תוספות על הפיצה.