אבישג לוי: "לא הייתי הכי טובה כל הזמן, אבל באתי להילחם"

על מאבקה בהפרעות אכילה, ההתמודדות של נשים בעולם המסעדנות והעבודה עם אסף גרניט • ריאיון עם זוכת העונה הרביעית של "משחקי השף" אבישג לוי

צילום: כפיר זיו // אבישג לוי

אמש (שלישי) הוכרזה אבישג לוי (24) כמנצחת העונה הרביעית של "משחקי השף". לוי, תל-אביבית שהתחרתה בקבוצה של אסף גרניט, ניצחה בגמר את עדן דוד ואליעד דנון.

בריאיון שהעניקה למוסף "שישבת" ויתפרסם ביום שישי הקרוב, מספרת המנצחת על התגובות שהיא מקבלת כתוצאה מהשתתפותה בתוכנית הריאליטי ("מרגשות אותי ממש"), ועל הסיבות שלדבריה סידרו לה את הניצחון.

"החלטתי שאני הולכת על כל הקופה. לא הייתי הכי טובה כל הזמן, אבל בכל פעם שנכנסתי לאולפן באתי להילחם. כל הזמן התעסקתי בכישלון ובהצלחה שלי. מה יכולתי לעשות, איך אוכל להיות טובה, מה יגידו השופטים. כל מיני ספקולציות שרצו לי בראש.

עוד בנושא:

• גמר "משחקי השף": מנה חדשה של זלזול בצופים

• אבישג לוי זכתה ב"משחקי השף"

• ארז קומרובסקי: "הבאתי פרספקטיבה אחרת"

"בתקופה הזאת גם ניסיתי ללמוד הרבה. ראיתי המון תוכניות בישול. ראיתי את כל העונות של 'משחקי השף' בלופים כדי להבין אילו משימות יכולות להיות לנו בהמשך. מאחורי הקלעים היו ארגזי ציוד ואביזרים, והיה גם ארגז עם ספרי בישול. אז במהלך ההמתנה לצילומים הייתי יושבת בצד וקוראת מתכונים של רות סירקיס".

"מטבחים בארץ זה מקום מאוד גברי וקשוח, ודוחה לפעמים וסוטה". אבישג לוי ברגע הזכייה // צילום: אור דנון
"מטבחים בארץ זה מקום מאוד גברי וקשוח, ודוחה לפעמים וסוטה". אבישג לוי ברגע הזכייה // צילום: אור דנון

על חלקו של גרניט בניצחון היא אמרה: "עברתי איתו סוג של תהליך לאורך העונה. גדלנו להכיר, להבין, לכבד ולאהוב אחד את השנייה. הוא נתן לי הרבה רוח גבית ותמיכה, וזה מדהים. אין כמוהו בעולם".

ומה הלאה? "נכנסתי לתוכנית רק מהרצון לנצח בתחרות", היא מספרת, "עכשיו אני צריכה להחליט כמה מקום לתת לחשיפה הזאת בחיים שלי, ואם כתוצאה מכך תבוא הצעה שתשבה את לבי אז לא אגיד לה 'לא'. בינתיים אני בוחרת ללכת בדרך שלי, שהיא קטנה יותר ואיטית יותר ואולי מפספסת כמה הזדמנויות. החלום שלי הוא לפתוח מסעדה מאוד קטנה, שעושה משהו מיוחד".

בריאיון אינטימי, חושפת לוי גם את מאבקה בהפרעות אכילה: "בשיא הגעתי ל-108 קילו. היחסים שלי עם אוכל היו ממש אביוזינג. נמנעתי מלאכול ליד אנשים. הייתי אוכלת רק עם עצמי, ורק כשאף אחד לא רואה. ובלי לספר. הרגשתי תחושת ניצחון אם אכלתי משהו ואף אחד לא ידע על זה. וזה מקום ממש רע להיות בו".

"מטבחים בארץ זה מקום מאוד גברי וקשוח, ודוחה לפעמים וסוטה. את פשוט צריכה להיות אישה חזקה בתוך זה. זה לא פשוט", היא משתפת בחוויות מהמסעדות בארץ, וחושפת את מיזם אירועי הארוחות הפרטיות שהיא מבשלת והשיקה לאחרונה עם בת זוגה ירדן.

• קורונה? ב"הישרדות" לא מפחדים

• בהרצה: שירות חדש לספוטיפיי

• הכל על "האח הגדול"

• מיוחד: "2020 בסיפורים"

• בריטניה: מנחת הריאליטי התאבדה

• נישואי הסלבס הקצרים בהיסטוריה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר