כדי להיכנס לקניון הגדול של "הדו"ח היומי" לא צריכים תו ירוק, חיסונים או אפילו לצאת מהבית. "הדו"ח היומי" היא כמו ביקור במרכז מסחרי סליזי - זה אף פעם לא כיף, וכדי לשרוד את חוויית הצריכה יש להצטייד בהמון סבלנות וכוחות נפשיים. וזה מה שנהיה מתוכנית הצהריים היומית, שאותה מנחה קובי מחט ברשת 13.
בעצם, אני לא בטוח ש"הדו"ח היומי" מזכירה קניון. יכול להיות שהיא מתנהגת דווקא כמו שוק רועש וקולני, עם טיפוסים משונים, דילים מפוקפקים והמון סחורה תעשייתית מהארגז, שרוכלים חלקלקים מנסים לדחוף לכם בדרכים מגוונות.
רוב הזמן התוכנית עסוקה בלמכור את תוכניות הריאליטי של הערוץ. על ערימת השחת של מחט יושבים מדי יום פליטי ריאליטי, שחופרים באובססיביות על "אקס פקטור" ו"הישרדות", על הצעת הנישואים של דודו אוואט, על הנבחרת של נטע ברזילי, על הדחות, בריתות ויכולות זמרה. הצופים המעטים שמתיישבים מולה באים לקבל טראש זול, שמסופק בצעקות ובכמויות סיטונאיות, אולם כל רגע נדחף מישהו שמציע את מרכולתו.
וככה, בין חפירה על מה קורה בין טום אביב למורן אטיאס, לבין שיחה על המניע של בן זיני לתלות בסלון תמונה של האקסית טיילור - עובר מחט בטבעיות להציג פתרונות הלחמת שיער עם הספר אופק אהרוני, בהשתתפות פרזנטורית שעברה השתלה ובצירוף תמונות לפני ואחרי.
בעצם, אולי זה לא שוק, אלא חוויית גלישה באתר אינטרנט בלי חוסם פרסומות, כשכל הזמן באנר אחר קופץ על המסך. ותמיד יהיו אלה המוצרים הכי לא קשורים - לא לפורמט התוכנית ולא לתוכן הנדון בה.
"ננצל את שעת הצפייה המשפחתית כדי לברר עם עו"ד אבי גפן כמה סוגיות משפחתיות משפטיות. והיום נדבר על סוגיה שלא כולם מכירים: הברחת רכוש והברחת נדל"ן", קטע אתמול מחט את דיוני הטראש, באייטם ששמט את לסתותיהם של תמיר ורדי וטילטיל, שישבו לצידו.
כבר תקופה נמשך השינוי שעשתה "הדו"ח היומי", שבעברה היתה תוכנית טראש קלילה ומודעת לעצמה, בהנחיית מחט וההיא שאסור כבר לומר את שמה כי ערקה לערוץ המתחרה (רמז: היא עדיין נשואה למנחה של חצי מהתוכניות בערוץ). בשבועיים האחרונים, למשל, הספיקו לדחוף ב"הדו"ח" אייטם על רעידות אדמה והתחדשות עירונית של בניינים קורסים, תנורים לחורף, שיטה חדשה לטיפול בהתקרחות, איפור קבוע, בלנדר שמסוגל להכין שייקים, סלטים ובצקים, מיקסר שהוא "חלומה של כל עקרת בית", מייבש שיער חדיש, תכשיטים ועוד.
ואיכשהו, קובי מחט ממליץ על הכל. "אל תחכו עם זה", עודד את צופיו לשפץ בניינים, ותמיד ימליץ לפנות לבעלי המקצוע כשאתם מבולבלים. צירוף מקרים מרתק מגלה כי כל האייטמים המוזרים, שמצאו את עצמם בצורה מסתורית בליינאפ, נמשכו בדיוק חמש דקות. כאילו קיים הסכם מכירות סודי שהצופים לא מודעים אליו, שמחייב את מחט למשוך בעזרת שאלות סתמיות כל ראיון עם איש מכירות שעובר אצלו באולפן רק כדי להשלים את חמש הדקות הדרושות.
בקיצור, רק רציתי לשאול, אצל מי מוציאים קבלה?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו