זה אולי מוקדם מדי להגיד בשלב זה, אבל משהו מרגיש שונה בעונה הנוכחית של "חתונה ממבט ראשון". משהו בגזרת הליהוק עוד לא לגמרי עובד (לא שברמת השידוכים נראה שמדובר בעונה של הברקות), ונדמה שחלק מהמשתתפים, אפילו רובם, לא ממש טלוויזיוניים. כן, יש זוג או שניים שאי אפשר להסיר מהם את העיניים, בעיקר רוני ושקד ומטעמי קרינג'. נראה שגם בשחר ואיילה טמון פוטנציאל התמקדות ועניין – וכאן זה נגמר.
לא מעט מחברי קאסט העונה פשוט מרגישים כמו אנשים טובים ואיכותיים למדי, שניכר שכוונותיהם טובות, אבל לא בטוח כמה הם החומר שמדביק צופים למסך, מעורר עניין ושיח או מספק חומר טוב למדורים מסוג זה. אולי זו העריכה השנה, שבוחרת למסגר את המפגשים בין הזוגות, את שלב ירח הדבש ויתר חומרים נשאו זהב קומי, באופן מתחשב, אחראי ובוגר יותר. ועל כך כל שמתבקש לומר הוא אתם לא תכפו עלינו צפייה בוגרת וניתוח ענייני, לעזאזל, מי אתם חושבים שאתם? בושה.
לענייננו: רוני בחרה לספר לשקד אודות האקס שלה, זה ששב לחייה משומקום ומאכלס מרחב נדל"ני בראשה ללא צורך בתשלום דמי שכירות, במטוס בדרך לתאילנד. שקד נעלב, ודי בצדק יש לומר, כי בניגוד לרוני הוא דווקא ניגש לתהליך השידוך כשהוא מחויב לו לחלוטין. למעשה, הוא אפילו מוכן להקריב לטובת ירח הדבש את עמודי הסושיאל שוקקי החיים ומעוררי הפולמוס של חבר הכנסת בועז טופורובסקי, עליהם הוא אמון ביומיום. אם זה לא מחדל מדיני שדורש ועדת חקירה, מהו מחדל בכלל?
"זה שלי" הוא אומר לה, אחרי שהזעיף פנים במשך מספר שעות. שזה נכון, כיוון שהאופן בו אנחנו בוחרים להתמודד עם מידע הוא באחריותנו. אבל לבטח היה זמן ראוי יותר לספר לחתנך הטרי על המאהב לשעבר שלך, שמחבל משמעותית בסיכויים שלך לשרוד כזוג יותר מ-42 יום, מאשר כשאתם כלואים בקופסה בשמיים למשך 12 שעות. בסוף הם מחליטים לשתף פעולה עם הפורמט ושקד מחליט להקליל ומפגין יכולות ריקוד הולמות. כלומר, הולמות אדם בעל גמישות יתר מפרקית. בהמשך הפרק הוא מתיז על פניה של רוני מים ונראה שזה הכי הרבה קתרזיס שהוא יזכה לו בקשר הזה.
View this post on Instagram
בהמשך הכרנו את המשודך החדש אור (אורי) הופנונג, הייטקיסט בכל רמ"ח איבריו ועל כל המשתמע מכך. אור אוהב כושר, שעונים חכמים של אפל ורכיבה על כלי רכב ממונעים שמחרבים את המרקם התל-אביבי העירוני. המחותן הטרי מעיד על עצמו שהוא מעין דוקטור אורי ומיסטר אור – גרסאות שונות של אותו אדם, אחת מכונסת ופרטית, בעוד השנייה פתוחה וחברותית יותר. הוא מקווה להביא את אורי, הקליל והתקשורתי שבין השניים, לקשר עם כלתו בר סימור - רופאה בעלת סט שיניים מרשים, נטייה לקנח כל משפט בצחקוק ואמא שמעידה עליה באובייקטיביות שהיא מושלמת.
"אני מתרגש", מודה אור לקראת ערב חתונתנו עם זרה מוחלטת, ומביע תקווה שסבתו תהיה מסמר הערב בחתונה. יש לקוות שמדובר באישה קיימת, אחרת פוטנציאל האימה הטמון במפגש בינה ובין האורחים יכול להיות החומר שממנו עשויים הסיוטים שלהם. ערב לפני האירוע היא מביאה לו מאג משרדי והוא מביא לה את החפץ ההו כה הייטיקסטי: אינדו בורד, מעין מכשיר כושר שדורש איזון, קואורדינציה ומשאלת מוות. ללא ספק מתנה אידיאלית להעניק לכלתך המיועדת יום לפני היום המרגש בחייה. במעמד החופה אור יורה בדיחות עבשות לכל כבר, בעוד בר מנסה לנהל התקף חרדה.
החתונה עצמה דווקא עוברת בנעימים וניכר שהשניים הללו באמת נועדו זה לזו, עד שמגיע ההאנימון והרגע שבו אור יבחר להפגין את כישורי השפה שלו, יפטפט עם מוכרת בספרדית ויבודד לחלוטין את רעייתו מהשיח. זה הזמן להעניק טיפ למשתתפי חתונמי: כפי שהבהיר לנו שידוך הבלהות בין אריק ודובי לפני כמיליון עונות, ניסיון לנופף בידע שלך בשפת המקום לא נוטה להרשים במיוחד את הצד השני. בהמשך הם ירכבו על אופניים, במסגרת מאמץ ניכר של ההפקה לתעד שבירת גפיים של משתתפיה, ואז גם על סוס. בר תסבול מכל רגע של רכיבה ונראה שתפתח סלידה מההומור של אורי. זה גורם לאורי לבחור להתמודד עם הסיטואציה באמצעות פרסונת אור שלו, ולהציג בפניה רשימה של דברים שמפריעים לו בהתנהלות שלה ב-28 השעות בערך שהם מכירים. הרשימה, מי חשב, לא מתקבלת באופן חיובי מדי.
גם החופשה של חיה ומור לא בדיוק שטה לה על מי מנוחות, בעיקר כי השניים לכודים במקום שכולו קרח, קור ושלג. ברצינות, מי שולח זוג אנשים שלא עושים סקי לאתר סקי? מה זו הבחירה האיומה הזו לירח דבש? השניים כלואים בסיטואציה בה אין להם לאן לברוח, גם לא לעיר קרובה, ופוטנציאל הפגיעה בלב ובנפש גבוה. בשלב מסוים מתפתח ביניהם ריב על בסיס חוסר רצון של מור לפקוד בית כנסת עם אביה של חיה. זה עלבון עבור חיה אבל גם אתגר, שכן היא מעידה שהצליחה לשכנע אתאיסט מוחלט לזרום לתפילה עם הגבר הראשון בחייה. ניכר שזה רק גורם למור להתבצר בעמדותיו ואפשר כבר להכריז שהקשר הזה לא הולך לשום מקום פרט לאבדון, מקום אליו מור דווקא מוכן לזרום.
ואחרונים חביבים הם הזוג החדש נועם ואיזבל, שהרשת כבר סוערת סביב השידוך ביניהם. אולי זה קשור לעובדה שנועם בחר לתת לזוגתו המיועדת מפת ארץ ישראל כמתנה לחתונה, בזמן שהיא העניקה לו ספל שמיועד לעוזבי משרה משרדית. אולי זה קשור לעובדה שנועם מגיע מיציץ, מושב מומצא ליד מזכרת בתיה ששמו מעלה קונוטציות סוטות. אולי זו בכלל ההתאהבות המיידית והמוחלטת שלו בה, בזמן שנראה שהיא לא רק שממאנת להתרשם מהשידוך, אלא גם מחשבת את צעדיה בחיים מחדש, כמו גם את רגע ההחלטה שלה ללכת לתוכנית הזו. "יש כימיה, זה הכי חשוב", אומר נועם במהלך החתונה לאחד מחבריו - אמירה מדויקת ברמת "חמאס מורתע", בעוד איזבל מעדיפה למסגר את הסיטואציה מעט אחרת, ומצהירה: "זהו, אנחנו בלתי נפרדים עכשיו. אנחנו תקועים אחד עם השנייה. זה יהיה קשה". כימיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו