בכאן 11 מספקים הצצה יוצאת דופן למוחם של פסיכופתים

שלושת פרקי "האסירה איקס" מציבים במרכזם גיבורה נורמטבית למדי, לפחות בהתחשב בנושא בו עוסקת הסדרה • לא בטוח עד כמה התוכנית אפקטיבית, אבל היא בהחלט מסקרנת

הצצה ל"האסירה איקס". באדיבות כאן 11

הדמות הראשית בסדרת הדוקו החדשה של כאן, "האסירה איקס", היתה יכולה להיות אחרת. וזה לא שלא היו אופציות - הרי הדוקו מתעסק ברוצחים הכי פסיכופתים שאפשר לחשוב עליהם: החל ממוטקה קידר - "האסיר איקס" - ועד לצ'ארלס מנסון ועוד כמה מופרעים בעלי שם עולמי.

"האסירה איקס", צילום: כאן 11

ועדיין, גיבורת הסרט היא אישה נורמטיבית למדי. אם אפשר לכנות "נורמטיבית" את מיכל בן חורין, בתו החורגת של קידר (סוכן מוסד שרצח את הסייען שלו ונכלא ל-17 שנות בידוד). בן חורין חושפת כיצד התעלל בה מינית בילדותה, מביאה למסך שיחות מוקלטות ואינטימיות שניהלה בעברה עם גדולי הפושעים בעולם, ואף מציגה קשר חברי מוזר עם חלקם.

"האסירה איקס", צילום: כאן 11

שלושת פרקי הדוקו לא מצליחים לפענח את דמותו של קידר, גם לא של מנסון והאחרים, ולמען האמת - גם לא של הגיבורה. אבל הם כן מספקים הצצה יוצאת דופן למוחם של פסיכופתים.

"האסירה איקס", כאן 11, 21:30

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר