כתבת ערוץ אל-מיאדין בארץ, הנאא מחאמיד, ביקרה הבוקר (שני) בסניף הדואר בכפר סבא כשניגש אליה כתב ערוץ 12 חיים אתגר אשר הטיח בה האשמות לגבי שידור פרו-חמאסי בטלוויזיה. היא ביקשה ממנו להתרחק ממנה, ובהגעתה לרכבה הזמינה משטרה בכדי שתוכל להיכנס אליו.
"אתם משדרים פייק ניוז, גברתי", הטיח בה אתגר. "את הצטלמת ביום הטבח, נכון? איך הצטלמת? אמרת שזו 'תנועת שחרור לגיטימית'. את שיתפת פוסט. "לא נכון", ענתה לו הכתבת". "לא נכון? אז מה האמת? לא היללת את הטבח? לא מהללים את הטבח אצלכם?", שאל אותה אתגר. "אנחנו משיבים לכם על הפייק ניוז שלכם, על השקרים, על ההסתה", השיב לה חיים.
"תתביישו לכם", אמרה הכתבת. "תתביישו?", השיב בפליאה אתגר. "זה מוגדר כערוץ החיזבאללה בישראל. אני הסתכלתי על האתר שלכם, על הדיווחים שלכם". "מי אתה בכלל?", שאלה הכתבת. "מי אני בכלל?", השיב אתגר. "אני עיתונאי שמבקש ממך להפסיק לחבל במאמצים הביטחוניים ובעיקר כעיתונאי לעיתונאית לא לשדר פייק ניוז.
"את משדרת פייק ניוז. אז מה הבעיה לומר שחמאס ביצעו טבח? מה הבעיה שלך לגנות את זה? תתביישי לך! מפיצת פייק ניוז". "אני לא חייבת לך תשובה", אמרה הכתבת, כשאתגר מסביר לה: "אבל אנחנו מדברים כעיתונאים ואנחנו רק מבקשים תשובה, מה הבעיה? תסתכלו לי בעיניים ואני אתרחק". "אני לא חייבת לתת לך תשובות", אמרה לו מחאמיד.
הנאא מחמאיד מסרה בתגובה: "מה שקרה לי היום בסניף הדואר זו מלכודת מאנשים שמגדירים את עצמם עיתונאים. האירוע היה מפחיד, הרגשתי איום ממשי על חיי. רק כשהתקשרתי למשטרה הצלחתי להיכנס לרכבי ולעזוב את המקום".
בעקבות המקרה, ממרכז אעלאם (המרכז הערבי למדיה) נמסר: "מחאמיד היא בין העיתונאיות המובילות בחברה הערבית. הפגיעה בהנאא אינה אישית. היא פגיעה בציבור העיתונאים הערבים כולם. מה שאירע הוא מביש, אך לא למחאמיד שעושה את עבודתה במקצועיות ונאמנות למקצוע - אלא לקבוצת העיתונאים שתקפה אותה. השפלה ורדיפה של עיתונאית אין בה יושרה עיתונאית או מקצועיות".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
זו אינה הפעם ראשונה שחיים אתגר מתעמת עם עיתונאי מערוץ ערבי. רק לפני פחות משבועיים ניגש לכתב אל ג'זירה ביפו העתיקה והציב בפניו שאלות קשות. "מה קורה איתכם? למה אתם עוד משדרים?", נאמר לכתב אל ג'זירה בזמן שהוא עומד ביפו העתיקה ומסקר את המצב הביטחוני בישראל בימים טרופים אלו. "יש בעיה עם זה?", שאל הכתב. "כן, יש בעיה. אתם לא צריכים להיות פה", ענה חיים. "איפה אנחנו צריכים להיות?", שאלו מטעם אל ג'זירה. "לא פה", ענה אתגר. "אל גז'ירה, שמדווחים עלינו כרוצחים והחמאס שהם צדיקים, לא צריכים להיות פה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו