מוכנים לזה? HBO בהכרזה דרמטית שמשגעת את הצופים

רשת הטלוויזיה האיכותית והמוערכת ערכה אירוע גדול שבו השיקה טריילרים והכריזה על סדרת הפקות חדשות שיחזירו ענקי תרבות אל מסך הטלוויזיה • כל הפרטים

"משחקי הכס" , צילום: אי.פי

קוסמים, דרקונים בלשים ו...מפצים: שירות הסטרימינג HBO MAX ערך אתמול (רביעי) אירוע עיתונאים גדול, שבו הוכרזו סדרות חדשות רבות (חלקן מפתיעות), הושקו טריילרים מסקרנים, וגם אומתו כמה שמועות עקשניות שריחפו בתעשייה מזה זמן מה. אז מה היה שם? הנה הבשורות העיקריות:

ראשית, סדרת הטלוויזיה של הארי פוטר הוכרזה רשמית, לאחר יותר משבוע של ספקולציות. כזכור, לא מדובר בסדרת המשך או בפריקוול - אלא בהפקה שתתמקד בשבעת הספרים המקוריים של ג'יי.קיי רולינג, כאשר כל עונה של הסדרה צפויה להתבסס על ספר אחד (ואף ייתכן שיהיו ספרים שעלילתם תתפרס על פני יותר מעונה). צוות חדש לגמרי של שחקנים עתיד לגלם את הדמויות האהובות מהסאגה הקסומה, ואילו רולינג עצמה תשמש כמפיקה ראשית. עוד דווח כי HBO תשקיע בסדרה תקציבים עונתיים שלא נופלים מאלה של "משחקי הכס" ו"בית הדרקון", ושהיא צפויה להיות אחת מהפקות הדגל של השירות בעשור הקרוב.

"הארי פוטר", צילום: AP

בנוסף, הנה טריילר ראשון ל"פינגווין" - סדרת ספינאוף בת שמונה פרקים לסרט "באטמן" מ-2022. קולין פארל, תחת מעטה איפור ופרוטזות כבד, ידדה פעם נוספת בתוך נעליו השפיציות של יריבו המיתולוגי של איש העטלף. העלילה, כך דווח, תתרחש שבועות ספורים אחרי מה שקרה בסרט, כאשר כמה גופים מתחרים על השליטה בעולם התחתון של העיר ג'ותאם. נכון לעכשיו לא ידוע אם רוברט פטינסון ישוב לגלם את באטמן, ולו רק בתפקיד אורח, אבל יש להניח שההפקה תרצה לשלוף איזה ג'וקר, ולכן מדובר בסבירות גבוהה למדי.

הפתעה: אחרי "שלדון הצעיר", ספינאוף נוסף של "המפץ הגדול" נמצא בשלבי פיתוח. פרטים נוספים אין כרגע והיוצרים שומרים את הקלפים קרוב מאוד לחזה, כך שאפילו לא ידוע אם מדובר בסדרת המשך או בפריקוול, ובטח לא אילו מהדמויות האהובות מסדרת האם יתקמבקו בפרויקט החדש. בהתחשב בעובדה ש"המפץ הגדול" היא אחד הסיטקומים המצליחים בהיסטוריה, ההחלטה להפיק לה סדרה חדשה היא לא מדע אטומי.

בנוסף ובאופן מלהיב, סדרת סרטי האימה "לזמן את הרוע" זוכה להמשך טלוויזיוני מצמרר. גם פה אין יותר מדי פרטים, מלבד ההכרזה כי הסדרה החדשה "תמשיך את עלילת הסרטים", ולא תהיה ריבוט, פריקוול או ספינאוף שיתמקד בדמות שולית כלשהי.

"לזמן את הרוע",

עוד טריילר חשיפה, הפעם לעונה הרביעית של "בלש אמיתי", עם ג'ודי פוסטר בתפקיד הראשי. "True Detective: Night Country" תיקח את העלילה של סדרת האנתולוגיה המרתקת לעיירה קטנה וחשוכה באלסקה, שבה הלילה החורפי ארוך ועגמומי במיוחד. שמונה עובדים של תחנת מחקר ארקטית נעלמים ללא הסבר, ומשימתה של הבלשית ליז דנברס (פוסטר) היא לפתור את התעלומה מקפיאת הדם.

מתנה מרגשת לילדי האייטיז: סדרת פריקוול לסרטי "גרמלינס" תושק ב-23 במאי. "סודות המוגוואי" היא הפקת אנימציה שתתרחש בשנגחאי של שנות ה-20 של המאה הקודמת, ותעקוב אחרי משפחה סינית שפוגשת לראשונה את גזע המוגוואי - היצורים המתוקים והחביבים שאם מאכילים אותם אחרי חצות, הם הופכים לגרמלינס השטניים. ואם אנחנו כבר מסבירים את החוקים - רצוי גם לא להאכיל את המוגוואי אחרי חצות וגם לא לחשוף אותם לאור שמש. ראו הוזהרתם. אם חשבתם עד היום שאין דבר חמוד יותר מגיזמו, חכו עד שתראו אותו כתינוק.

מגה-הכרזה נוספת לקראת סיום: אחרי "בית הדרקון", סדרת פריקוול נוספת ל"משחקי הכס" הוכרזה רשמית. "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight" ("האביר משבע הממלכות") תתרחש כמאה שנים לפני עלילת סדרת האם, ותתמקד בהרפתקאות של שתי דמויות: דאנק ו-אג. הראשון הוא האביר האמיץ והגבוה סר דאנקן - שהינו גם בחור תמים וחסר ניסיון, ואילו אג הוא נושא הכלים הנמוך, העגלגל, שמסתיר חתיכת סוד (ספוילר: מדובר למעשה בדמות חשובה מאוד משושלת טארגאריין). צילומי הסדרה החדשה טרם יצאו לדרך, אז אל תצפו לה בשנה-שנתיים הקרובות. בשביל זה יש את "בית הדרקון", שעונתה השנייה נמצאת בשלבי פיתוח.

"בית הדרקון", צילום: HBO/Sky

וכדי שלא נתבלבל: גם שמו של שירות הסטרימינג משתנה ומתקצר: ב-23 במאי, HBO Max יהפוך ל-Max. השירות החדש בעצם יאחד את התכנים של הפלטפורמות HBO Max ו-Discovery+ תחת קורת גג אחת, וינסה לתת פייט הולם לנטפליקס ולדיסני פלוס, צמד השירותים המתחרים ששולטים כרגע בענף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר