ראיון הרמטכ"לים: יותר תשדיר בחירות מוזמן בהפקת אולפן שישי

במסווה מקושקש של אייטם על בן גוריון, סידרו בחדשות 12 לבני גנץ ואייזנקוט כתבת קידום לממשלה שהם היו רוצים לראות • דעה

תשדיר בחירות במסווה של ראיון, צילום: מתוך אולפן שישי

"לפעמים המרק הוא רק תירוץ", אמרה פעם פרסומת לשקדי מרק. באולפן שישי האחרון לקחו את הסיסמה המבריקה הזו, והרימו לפיה תשדיר בחירות שספק אם במפלגתו של בני גנץ יצליחו להרים גם בתשלום. את שקדי המרק גילמו שני רמטכ"לים בתוך קמפיין בחירות. תוסיפו להם שני גנרלים שמעולם לא הרפו ממסע הנקמה שלהם בליכוד ובנתניהו, ואת גבי אשכנזי - נבחר ציבור נוסף ששחה איתם בפוליטיקה אך לפני שנתיים. והמרק שהוא התירוץ? פתיחת הספרייה למורשת בן גוריון בנגב.

גנץ ואיזנקוט זקוקים לפוש תדמיתי כדי להרים את החיבור ביניהם. שניים אחרים, ברק ויעלון, הם מהמתנגדים הקולניים ביותר לממשלה שבאולפן שישי לא היו רוצים לראות - והנה התירוץ האמיתי לאייטם.

למשימה גויס דני קושמרו, שאפילו לא ניסה להפריע לאייטם היחצני הכי בוטה מאז נתן איל ברקוביץ' את הפתק שלו לגנץ. אצל ברקו, לפחות, אין ניסיון להסתיר את הסיקור החיובי.

"כולכם מעריצים את בן גוריון", פתח קושמרו עם התירוץ הקלוש להפקתו של התשדיר, והתפנה לנהל את השיחה. וכשאני אומר "לנהל" - אני מתכוון להרים להם להנחתה את כל הנושאים שבדף המסרים המפלגתי.

דף מסרים מפלגתי, צילום: מתוך "אולפן שישי"

ברק וידא שכולם בבית מבינים למה נתכנסנו, וכשקושמרו ציין שבין החמישה יש ראש ממשלה לשעבר, אמר: "ואולי לשעתיד".

כל קמפיינר יודע שקמפיין בחירות מתחלק ל"פוזיטיב", שבו מרימים למועמדים, ול"נגטיב", שבו מוציאים את היריב רע. בחלק הפוזיטיבי, איזנקוט זכה לומר ש"הגיעה העת לעדכן את תוכנת ההפעלה של החברה הישראלית", כלומר - ממבו ג'מבו מחנאי ממלכתי שכזה.

אבל בחלק של ה"נגטיב" נרשמו שיאי אתיקה שלא נראו. במסגרת ראיון על מוזיאון, להזכירכם, למדנו כי הליכוד הוא ארגון עברייני: "סילמן ואורבך שוכנעו כמו בארגון פשע". ברק עוד הכניס לנתניהו שמ-2018 בוצע מחדל בטיפול באיראן. לידו ממש ישב בני גנץ, ראש ממשלה חליפי בשנים הללו, שלא התריע לגבי מחדל כלשהו באיראן - למה שהמנחה לא ישאל אותו? כי אנחנו בתשדיר.

בהמשך הוא גם העיר לקושמרו "לא להעז לדבר באותה שיחה על בן גוריון ונתניהו". שהמנחה יעשה משהו עם אמירה כל כך ממלכתית? מה פתאום.

קושמרו כבר ידע כתבות התפלשות בבוץ, אבל שחייה בבריכת ליקוקים לצד פוליטי מסוים, ומשם לקפוץ ראש לתוך ביצת רפש למחנה אחר - זו בטח חוויה שהוא לא ישכח בחיים.

בחזרה לאולפן, עמית סגל החדיר סיכה בבלון הממלכתיות עם ארסנל האמירות המפלגות של אהוד ברק, אבל זה כמובן היה מעט מדי ועצוב מדי בשביל עוד שפל שהגיעו אליו באולפן שישי.

ראיון הרמטכ"לים, אולפן שישי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר