אירוע ההתרמה השנתי של עמותת "עזרה למרפא" בהנהלת הרב אלימלך פירר עורר סערה, לאחר שהתברר כי הרב פירר ביקש שלא תופענה באירוע זמרות. האירוע אמור להתקיים בהיכל התרבות, בהשתתפותו של נשיא המדינה ריבלין, ואורלי וילנאי ואייל קיציס אמורים להנחותו.
• מוכנים ללהקת טיק טוק ישראלית?
• אניסטון ו"חברים": "אנחנו עובדים על משהו"
• "אני עצוב": אייל גולן עוקץ את אופירה
• שיתוף הפעולה הבא של סטטיק ובן-אל
עילי בוטנר, אלון עדר ומוש בן ארי הם בין האמנים שכבר ביטלו את השתתפותם באירוע. אך לעומת תגובות רבות נגד ההחלטה שלא לאפשר לנשים להשתתף בו, הזמרת עלמה זהר מציגה דעה שונה לחלוטין, בשל העזרה הגדולה שהעניק הרב למשפחתה, כשהיתה זקוקה לכך.
בפוסט ישיר וחד שפרסמה הבוקר (ה') זהר, מדגישה הזמרת את התרומה הגדולה של הרב לרווחת משפחתה, בדגש על נשות המשפחה. "אם הרב פירר, שלא הדיר את אמא שלי לפני 25 שנה כשאובחנה כחולת ALS ואף אחד אפילו לא ידע מה זה ואנחנו היינו לבד ונואשים, ולא הדיר את אחותי כשחלתה בסרטן בגיל 32 והיתה צריכה לעבור ניתוח דחוף, רוצה להדיר אותי עכשיו מלבצע שירים של שלמה ארצי - אני אחיה עם זה", כתבה, וזכתה תוך זמן קצר למאות לייקים מעוקביה. "לא כי אני לא מתנגדת להדרת נשים ולא כי אני לא יודעת לפתוח את הג'ורה שלי כשצריך, (אלא) כי אני אמצא לי זירות טובות יותר לנהל בהן את המאבק הזה, בלי להלבין את פניו של איש חסד, שמעטים מגיעים בכלל למדרגתו".
את הפוסט סיימה הזמרת במסר לכל אותם מתנגדים שקמו על הרב ופועלו: "נוחו גיבורי מקלדת, אתם יורים באיש הלא נכון".
יש לציין כי לא מדובר באירוע הפונה לקהל החרדי, אלא באירוע פתוח לקהל הרחב, בהשתתפות נשיא המדינה רובי ריבלין, בהנחיית אייל קיציס ואורלי וילנאי, ובהשתתפות אמנים דוגמת מה קשור, אלי יצפאן והראל סקעת, כאמור - על טהרת השירה הגברית בלבד.
"מעטים מגיעים בכלל למדרגתו". הרב אלימלך פירר // צילום: גדעון מרקוביץ'
בתכנית של גיא פינס שלשום (ג') שוחחו עם כמה מהאמנים, בהם עם מוש בן ארי שאמר שלא ידע מהעניין ועם ציון ברוך שאמר שידבר עם חבריו להרכב ושישקלו את צעדיהם מחדש. לעומת זאת, בין המגיבים לידיעה היו מי שלא התרגשו מהעניין, דוגמת הקומיקאי אלי יצפאן שאמר לתכנית: "מה זה מעניין אותי? אני מתנדב להופעה הזאת, זה אירוע קדוש בעבור אנשים מסכנים, מה אכפת לי מי מופיע שם?".
• תתפלאו: זו ארוחת החלומות של אסף גרניט
• כל התרבות, הרכילות והבידור - עכשיו באינסטגרם!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו