קרן שמש בחשכה: המסר המוזיקלי המרגש של שורד השבי לחבריו שנותרו מאחור

שני סיפורים של חיבור מוזיקלי: שגיא דקל-חן הקליט מסר מוזיקלי לחבריו בשבי, ועומר שם טוב זוכה להופעה פרטית של אביתר בנאי

אביטל דקל חן עם בעלה, שורד השבי שגיא דקל חן. צילום: מתוך אינסטגרם

שבועיים בלבד לאחר שחרורו מהשבי, שגיא דקל-חן כבר מעביר מסר מרגש של תקווה לחבריו שעדיין מוחזקים בידי בעזה בידי ארגון הטרור חמאס.

דקל-חן הקליט את השיר "קרן שמש" יחד עם אשתו ובנותיו במסגרת "הפרויקט של תמרי" – מיזם מוזיקלי מיוחד שהוקם לזכרה של תמר קדם סימן טוב ז"ל, שנרצחה ב-7 באוקטובר.

"אל תאבדו תקווה, שלחו כל יום חום ואהבה, תאמינו לי שזה חודר את בטן האדמה", נשמע דקל-חן אומר במהלך השיר, בפנייה ישירה ורגשית לחבריו הכלואים. "לחברים שלי שלא רואים אור שמש שם בשבי - תהיו חזקים", הוסיף במסר המרגש.

המיזם המוזיקלי הוקם על ידי איתי, אחיו של שגיא, לזכרה של תמר קדם סימן טוב, שהקימה וניהלה יחד איתו כפר נוער למוסיקה. במסגרת הפרויקט, בוגרי המקום מוציאים בכל שבוע או שבועיים ביצועים חדשים לשירים ישראליים. שגיא ביקש באופן מיוחד להצטרף לפרויקט ולהקליט את השיר כמסר לחבריו שעדיין בשבי.

עומר ואמו, שלי שם טוב. זכה להופעה פרטית של הזמר האהוב, צילום: רשתות חברתיות

אין זו המחווה המוזיקלית היחידה לשורדי השבי היום, כאשר מוקדם יותר, הגיע הזמר אביתר בנאי הגיע להופיע בפני עומר שם טוב, שורד שבי נוסף שחזר לאחרונה הביתה, במפגש מרגש שהעניק לשורד השבי נחמה ולא הותיר אף עין יבשה.

צפו: 

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Omer Shemtov‎‏ (@‏‎omer_shemtov‎‏)‎‏

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר