מזדהה עם כאב המשפחות. עומר אדם ועברי לידר הודיעו היום (שלישי) על ביטול ההופעות המתוכננות לחמישי. ההחלטה התקבלה בעקבות ההודעה על השבתם של חטופים שאינן בין החיים. תהליך השבתם צפוי להתקיים שעות ספורות לפני המופע שתוכנן ליום חמישי. לידר, שנוטל חלק פעיל במאבק להשבת החטופים, הודיע כי המופע יידחה למועד מאוחר יותר.
"בלב שבור וכואב, לאור הבשורות הקשות שכל כך רצינו לא לקבל על חזרתם של החללים החטופים, החלטתי לדחות את ההופעה שנקבעה לחמישי הקרוב ב׳בארבי׳ למועד אחר״, כתב לידר בשעה האחרונה למעריציו בחשבון האינסטגרם שלו. "הלב השבור שלנו עם המשפחות בשעתן הקשה".
בעת האחרונה התבטא המוזיקאי יותר ויותר בנושא השבתם של החטופים לישראל. בשבוע שעבר, ציין הזמר ברשת את יום הולדתו של החטוף אלון אהל, במקום לציין את זה שלו, אשר התקיים באותו היום. בפוסט שפרסם בנושא קרא להשבתם של החטופים וכתב כי ימשיך להיאבק על מנת לקדם את הנושא.
ללידר גם קשר אישי ל-7 באוקטובר: מנהל הבמה שלו, אביב ברעם ז״ל, נרצח ביום הטבח כאשר היה חלק מכיתת הכוננות של קיבוץ ניר עוז. ברעם שהיה בן 33 במותו, נחשב לנעדר במשך מספר ימים, בטרם גופתו נמצאה. לידר אף הקדיש לו שיר באלבומו האחרון.
בשבוע שעבר, במהלך אירוע ״על הגבורות״ שנערך בירושלים, סיפר עברי אודות השנה הקשה שעבר - הן באופן אישי והן כאזרח במדינת ישראל, ואף יצא בביקורת נגד מקבלי ההחלטות במדינה. "ישראל הופכת לגרסה עצובה וחשוכה של עצמה", אמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו