הזמרת ליידי גאגא עלתה אמש (ראשון) לבמה בטקס פרסי הגראמי לאחר שזכתה בפרס לביצוע הפופ הטוב ביותר לדואט או להקה, ושלחה מסר תמיכה לקהילה הטרנסג'נדרית בנאום הזכייה שלה.
"זה כבוד גדול לשיר בפניכם. אני רק רוצה לומר הערב שאנשים טרנסג'נדרים אינם בלתי נראים", אמרה גאגא, וזכתה לתשואות מהקהל שקם על רגליו. "אנשים טרנסג'נדרים ראויים לאהבה. הקהילה הגאה ראויה להיות מורמת. מוזיקה היא אהבה. תודה".
גאגא זכתה בטקס פרסי הגראמי יחד עם ברונו מארס עבור ביצוע הפופ הטוב ביותר לדואט או להקה על שירם "Die With a Smile". בעוד שגאגא לא הייתה פוליטית באופן מפורש בנאומה, דבריה מגיעים על רקע גל של צווים נשיאותיים שנחתמו על ידי דונלד טראמפ המכוונים נגד אנשים טרנסג'נדרים. ביניהם צו הקובע כי הממשל הפדרלי יכיר רק בשני מינים בלתי ניתנים לשינוי, וצו המחייב העברת נשים טרנסג'נדריות במשמורת פדרלית לבתי כלא לגברים.
ממשל טראמפ גם יצא נגד חברים טרנסג'נדרים בצבא ארה"ב, עם צו נשיאותי הטוען כי להיות אדם טרנסג'נדר "מתנגש עם מחויבות החייל לאורח חיים מכובד, אמיתי וממושמע, גם בחייו האישיים".
כידוע, גאגא היא "בעלת ברית" של קהילת הלהט"ב מזה זמן רב. היא הקימה לפני מספר שנים ארגון ללא מטרות רווח, בשם קרן Born This Way, המעצים צעירים לבנות "עולם אדיב ואמיץ יותר". גאגא היא גם תומכת נלהבת של אנשים מקשת הלהט"ב דרך מילות שיריה.
מוקדם יותר בערב, היא ביצעה את השיר "California Dreamin" עם מארס, כמחווה ללוס אנג'לס לאחר שריפות היער ההרסניות. הכוכבת גם השיקה קליפ לסינגל חדש במהלך הפסקת הפרסומות - והפתיעה את כולם.
גאגא השיקה קליפ לשיר "Abracadabra", סינגל חדש מתוך אלבומה הקרוב "Mayhem". השיר הוא למעשה הסינגל השלישי מאלבומה הקרוב, שצפוי לצאת ב-7 במרץ 2025.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו