איפה הילד, מלהקות הרוק הוותיקות בישראל, הייתה אמורה לציין בהופעה גדולה ומיוחדת את חגיגות 30 השנים לאלבום הבכורה המצליח שלה "זמן סוכר", אך אירועי 7 באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיהם הפכה את החיים של כולנו – וגם של חברי הלהקה, שהחליפו את החגיגות בהופעות בפני חיילים, פצועים, מפונים ועוד.
לפני 23 שנים, כתבה הלהקה את השיר "שלום עם עצמי", שבאופן מצמרר במיוחד מתאים למציאות הכואבת שכולנו נמצאים בה כיום. כמו כל שיר שיוצא לעולם בתקופה הזו, גם הם יודעים שהוא ייטען במשמעות חדשה. "השיר נכתב לכבוד האיחוד הקומפקטי שעשינו ב-2001", סיפר סולן הלהקה חמי רודנר. "הקלטנו אותו ולא היינו שלמים עם התוצאה. בקיץ האחרון, חבר הלהקה אסף שריג בא עם רעיון לעשות לשיר תיקון ולהקליט אותו כהלכה. לשם כך צירפנו את חברנו הוותיק, המוזיקאי והסאונדמן שלנו אייל אבן צור, כמפיק מוזיקלי. התחלנו להקליט את השיר וההקלטות התנהלו בעצלתיים".
רודנר סיפר כי אחרי אירועי 7 באוקטובר, המילים של השיר, שנכתבו זמן רב מאוד לפני הטבח הנורא, קיבלו משמעויות מצמררות במיוחד: "בחדשות קוראים שמות, אנחנו כמו פיונים עלובים שנופלים וקולנו לא נשמע/ זעקת פיות אילמים, זעקת האחוזים של הסטטיסטיקה, נתיני המלחמה". על כך, אמר רודנר: "זהו בעצם שיר קינה שיש בו גם תקווה".
הלהקה תחזור להופיע ב-29 בפברואר בעמק חפר, ב-14 במרץ בבארבי בנמל תל אביב וב-29 במרץ בזאפה חיפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו