לאחר שנתיים של חושך: הגענו לנחלה עם פסטיבל פרימוורה 2022

גם אם הוא נחלד מבחינה לוגיסטית, פסטיבל המוזיקה הגדול בברצלונה חוזר לאחר שתי שנות בצורת תרבותית ועלטה אמנותית מוחלטת, ועלינו להוקיר תודה על כך, לשמוח ולצהול

ניק קייב בפסטיבל פרימוורה , צילום: אי.פי.אי, ארכיון

במובנים רבים, מהדורת 2022 של פסטיבל "פרימוורה סאונד" בברצלונה, שנערך השבוע ובסוף השבוע הבא, היא לא פחות מחגיגת ניצחון - על מגיפה, על השבתה מוחלטת של אירועים המוניים, על הדממה ארוכה מדי של עולם תרבות שלם. עבור ישראלים רבים שפקדו בהמוניהם השבוע את פסטיבל האינדי, זהו סימן מובהק לשיבה לנורמליות.

אחרי שתי שנות בצורת תרבותית, קשה היה להתעלם מהאופציה לחוות שוב שמות כמו בק, הגורילאז, טיים אימפלה, ניק קייב ודה סמייל (הרכב הצד החדש של חברי להקת רדיוהד), ובכלל ליהנות מגיחה חו"לית קולית לאחת הערים השמחות והצבעוניות בעולם.

מובן ששלוש השנים שעברו והרעב לאירוע מסוג זה באירופה הקרובה גם שינו כמה דברים מפסטיבלי עבר, וההתנהלות הלוגיסטית באירוע סבלה מחלודה הפקתית - לגיטימית או בעייתית, תלוי את מי שואלים.

בקבוצות הרלוונטיות דיברו על תורי ענק, צווארי בקבוק, דוחק רב בקרב הקהל בהופעות עצמן והיעדר אבטחה ראויה לאירוע בסדר גודל כזה. "הפסטיבל", נכתב בפוסטים בקבוצות הפייסבוק של אלו שפקדו את האירוע, "הוא לא מה שהיה. הקהל הוא לא מה שהיה, וכדאי לבוא ערוכים".

בתוך כך, יש המדברים על שיפור עצום ועל עקומת למידה ניכרת בין הימים עצמם. יש להניח שבסוף השבוע השני של הפסטיבל (גם אם המאכזב מעט ביחס לראשון) המסקנות הרלוונטיות תוסקנה והאירוע ישוב להיות מה שהוא במהותו - חגיגת ניצחון ושיבה לחיים עבור אלה מאיתנו שהתגעגעו לחופש, לתחושת הביחד, וגם למוזיקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר