בני משפחת קוניו הגיעו לצפות בסרט "מכתב לדוד": "מקווים שנוכל לחבק את הילדים שלנו"

הסרט "מכתב לדוד" שמספר את סיפורו של החטוף דוד קוניו מקיבוץ ניר עוז, הוקרן בנוכחות בני משפחתו שנשאו דברים • "לא נוכל להשתקם לפני שהוא יחזור אלינו" • אריאל, אחיו הקטן של דוד, נחטף גם כן ב-7 באוקטובר מהקיבוץ • הקרנות הסרט יתקיימו בבתי הקולנוע "לב" וחלק מההכנסות ייתרמו למשפחה

מכתב לדוד

הערב (שני) נערכה בקולנוע לב תל אביב הקרנה של הסרט "מכתב לדוד" של היוצר תום שובל. הסרט מספר את סיפורו של דוד קוניו מקיבוץ ניר עוז, שנמצא כבר 535 ימים בשבי חמאס בעזה.

קוניו נחטף מביתו יחד עם אשתו שרון ובנותיהם יולי ואמה ב-7 באוקטובר. באותה שבת נחטף גם אריאל, אחיו הקטן של דוד, וזוגתו דולב יהוד. בזמן שהנשים והילדות שוחררו מהשבי במסגרת עסקאות, האחים נותרו מאחור. ההקרנה התקיימה בנוכחות בני משפחת קוניו, שנשאו דברים.

אריאל ודוד קוניו, צילום: באדיבות המשפחה

"אנחנו מקווים שנוכל לחבק את הילדים שלנו במהרה" אמרו לואיס וסילביה קוניו, הוריהם של דוד ואריאל. "כולנו יחד נצליח, יש אור בקצה המנהרה ואנחנו נחכה להם שם".

שרון קוניו, אשתו של דוד אמרה: "אני יודעת כמה הוא מתגעגע לאמה ויולי ואלי. לא נוכל להשתקם לפני שהוא יחזור אלינו. אחרי שתצפו בסרט, אני מבקשת שתצטרפו למאבק להחזיר את דוד ואריאל. תעזרו לנו להשאיר אותו בתודעה. כל שיתוף שלכם זה החמצן שלו". בסיום דבריה, ביקשה שרון להודות לבמאי תום שובל: "בזכותו, אתם לומדים להתאהב בדוד בדיוק כמוני".

מכתב לדוד, צילום: אורית אזולאי

שובל הכיר את דוד קוניו לפני למעלה מעשור, אז הוא ואחיו התאום איתן השתתפו בסרט הביכורים של הבמאי, "הנוער". הקרנת הבכורה נערכה בפסטיבל ברלין שנערך בחודש שעבר, וזכה לתשואות מהקהל.

הסרט עולה להקרנות מיוחדות החל מסוף השבוע הזה וחלק מהכנסות מכירת הכרטיסים ייתרמו לתמיכה במשפחת קוניו. ההקרנות יתקיימו בבתי הקולנוע "לב" ובהמשך, הסרט ישודר ב-HOT 8.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר