גם השנה תהיה נציגות ישראלית פטריוטית באוסקר, אבל דווקא מהצד השני של הפודיום: אמש (רביעי) דווח כי גל גדות הצטרפה לרשימת מגישי הפרסים באירוע הקולנועי הנוצץ של השנה, שיתקיים בהוליווד ב-2 במרץ זו הפעם ה-97.
אף שלא ידוע איזה פרס גל תעניק, עדיין מדובר בכבוד עצום. בין המגישים הנוספים שזהותם פורסמה אתמול ניתן למצוא גם את הריסון פורד, סמואל ג'קסון, זואי סלדנה, דייב בטיסטה, אנדרו גראפילד, מרגרט קוואלי וגם את רייצ'ל זגלר, שכידוע תככב בחודש הבא מול גל בעיבוד הלייב אקשן של דיסני ל"שלגיה" (ובואו נאמר ששילובן של השתיים בטקס, אינו בהכרח מקרי). כל הכוכבים האלה מצטרפים למגישי הפרסים שכבר הוכרזו, ביניהם בן סטילר, סלינה גומז, אופרה וינפרי, וילם דפו ואנה דה ארמס, כשאת הערב עצמו ינחה קונאן אובריאן ואילו ניק אופרמן ישמש כקריין.
ההודעה על הצטרפותה של גדות לטקס האוסקר מגיעה ימים ספורים לאחר הכרזת ה"בריגדה" – ארגון פרו-ישראלי שפועל בהוליווד – לפיה אנשי הארגון לא יעמדו מנגד אם וכאשר חלק ממוזמני הטקס יענדו גם השנה את "סיכת היד האדומה" של המיזם הפרו-פלשתיני המקומם Artists4ceasfire, אשר מזוהה לכאורה עם היד המגואלת בדם של מבצעי הלינץ' ברמאללה.
במקביל, נשאלת השאלה אם גדות תענוד באירוע את סיכת החטופים הצהובה, לאחר שבחרה לא לענוד אותה כשהגישה פרס בטקס פרסי גלובוס הזהב שהתקיים בחודש שעבר, וספגה על כך ביקורת (בהתחלה דווח כי נאסר על הכוכבת הישראלית לענוד סמלים שעלולים להתפרש כבעלי סממנים פוליטיים, אולם גדות הכחישה את הדיווח והבהירה בחשבון האינסטגרם שלה: "מעולם לא נאסר עליי לענוד את הסיכה. יש מי שבחרו לספר סיפור שלא היה ולא נברא. אני מעדיפה להתמקד בדבר החשוב באמת – החטופים שלנו. הלב שלי עם המשפחות שמחכות להם".
כמו כן, ההכרזה גם יצרה הדים ברשתות החברתיות. משתמש בפלטפורמת ת'רדז, למשל, כתב: "תרחיש חלומות: גל גדות תעניק את פרס סרט התעודה הטוב ביותר לסרט על הכיבוש הישראלי של פלשתין", כאשר הוא התכוון כמובן לסרט "אין ארץ אחרת", שהופק על ידי קולקטיב פלשתיני-ישראלי בסיוע נורווגי, ונחשב למועמד מוביל לזכייה בפרס. משתמש אחר, הפעם באתר רדיט, ליהג: "אני יודע שלגאי פירס (המועמד על תפקידו ב"הברוטליסט", בו הוא מגלם אדם נאלח וגזעני), שהיה אחד מהסלבריטאים שהתבטאו נחרצות בעד הפסקת האש, אין סיכוי לזכות, אבל דמיינו איזו חמוצה גל תהיה אם היא תצטרך להעניק לו הפרס".
טקס האוסקר ה-97 ישודר רק ב- yes וב-+STING. הטקס ישודר בשידור ישיר ובגרסה ערוכה ומתורגמת. הוא ישודר בשידור ישיר בלילה שבין ראשון לשני, 3-2 במרץ בשעה 02:00 לפנות בוקר ב-yes MOVIES DRAMA. השידור החי יכלול גם את סיקור "השטיח האדום".
הטקס המלא יהיה זמין ביום שני, 3 במרץ ב-VOD yes ו-+STING. הגרסה הערוכה והמתורגמת תשודר ב-4 במרץ בשעה 21:00 ב yes Movies Drama.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו