סקנדל משפטי: גם אחרי מותו - מייקל ג'קסון ממשיך להסתבך

הפקת סרט הביוגרפיה המוזיקלי על חייו של מייקל ג'קסון נקלעה לקשיים בלתי צפויים, כשחלק ניכר בסרט עוסק באישומים נגדו • כעת היוצרים נדרשים לצלם מחדש חלק מהסרט, ואף לשנות את התסריט באופן משמעותי

"מייקל". צילום: יחצ

הפקת סרט הביוגרפיה המוזיקלי על חייו של מייקל ג'קסון נקלעה לקשיים בלתי צפויים, כשלפי דיווחים מהוליווד נדרשים כעת היוצרים לצלם מחדש את כל המערכה השלישית שלו. הסיבה: בעיה משפטית מהותית ומטרידה למדי שטרפה את הקלפים ברגע האחרון.

"מייקל", כזכור, מבוסס על חייו של מלך הפופ המנוח, שהלך לעולמו ב-2009 בגיל 50 בלבד. הפרויקט, בבימויו של אנטואן פוקואה ("נקודת שוויון", "יום אימונים מסוכן"), מופק על ידי אולפני ליונסגייט בשיתוף עם משפחתו ומנהלי עזבונו של ג'קסון, כאשר את מייקל עצמו יגלם לא אחר מאחיינו, ג'אפר ג'קסון (בנו של ג'רמיין ג'קסון, אחיו של הזמר המנוח).

ג'אפר ג'קסון בתפקיד מייקל, צילום: יחצ

מכיוון שהמשפחה עצמה מעורבת בהפקה, כבר בתחילת הדרך התעוררה השאלה כיצד הסרט יתמודד עם החלקים הפחות נעימים שהעיבו על חייו של הזמר, בדגש על ההאשמות שהופנו נגדו בגין התעללות מינית בקטינים (שהוכחשו על ידו ואנשיו בתוקף). האם הסרט יתעלם מהן ויתמקד רק במוזיקה, או אולי דווקא ינקוט בגישה יותר סלחנית? בדיוק כאן נעוצה הבעיה החדשה.

ב-1993 הואשם ג'קסון בהתעללות מינית בנער בן 13, אך הפרשה נסגרה אז מחוץ לכותלי בית המשפט במסגרת הסכם פשרה, שבו לכאורה שילם הכוכב לנער ולמשפחתו 25 מיליון דולר. כעת מדווח אתר החדשות האמריקני "Puck" כי סעיף נוסף בהסכם הפשרה היה התנאי שהנער ומשפחתו לעולם לא יומחזו או יוזכרו בהפקה כלשהי. עם זאת, לפי הדיווחים החדשים, חלק ניכר בסרט "מייקל" דווקא כן עוסק באישומים הללו (אף שטרם ידוע כיצד בחרו היוצרים לעסוק בפרשה, יש להניח כי מייקל ג'קסון לא יוצג בסרט כמתעלל סדרתי בקטינים).

מייקל ג'קסון בישראל, 1993, צילום: מאיר פרטוש

באתר "Puck" מדווחים כי היוצרים, ש"מתמודדים עם סיוט", פספסו את הסעיף הזה בהסכם שנחתם לפני עשרות שנים, וכעת, על מנת לעמוד בו, הם נדרשים לצלם מחדש חלק ניכר מהסרט בדגש על המערכה השלישית, ואף לשנות את התסריט באופן משמעותי. לפיכך קיים סיכוי סביר שמועד יציאתו של "מייקל" יידחה ושהסרט, שתקציב הפקתו נאמד ביותר מ-150 מיליון דולר וצילומיו הסתיימו כבר בשנה שעברה, לא יגיע לאקרנים בסתיו הקרוב.

אבל זה לא נגמר כאן. בהמשך לדיווח הראשוני ב-"Puck", ניסו במגזין התרבות והלייפסטייל "People" להשיג תגובה מאולפני ליונסגייט ומעורך הדין ג'ונתן סטיינספיר (המייצג את עזבונו של ג'קסון), אך לא התקבלה מהם תשובה. עם זאת, מקור המקורב להפקה אישר למגזין כי הסרט אמנם צפוי לעבור מקצה שיפורים וסבב צילומים נוסף, אבל לא מדובר "בכאוס טוטאלי" כפי שדווח תחילה, אלא בליטושים הרבה יותר מינוריים. לעת עתה, מועד יציאת הסרט עדיין נותר ב-3 באוקטובר 2025.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר