התחשבות בהלומי הקרב ומחווה לקצינה שנהרגה לפני עשור: שר התרבות והספורט חילי טרופר הציג היום (רביעי) את החידושים לקראת טקס הדלקת המשואות הקרוב שייערך בערב יום העצמאות ב-4 במאי.
מסיבת עיתונאים לקראת טקס הדלקת המשואות // צילום: משה בן שמחון
על פי טרופר, "טקס הדלקת המשואות השנה מבקש לבטא את הערבות ההדדית, הרגישות החברתית ואת הממלכתיות הישראלית". השר הוסיף: "באופן כמעט אבסורדי הטקס יהיה מעין טקס אלטרנטיבי. חלופה לרוח רעה של ביזוי, וולגריות ופילוג שנושבת לא פעם במהלך השנה. הטקס יבקש להדגיש את הטוב המשותף, ויבקש לתת מקום למי שמקדישים את חייהם כדי להיטיב עם אחרים וכדי לבנות כאן חברה סולידרית יותר. טקס של רוח טובה. אחרי שנתיים של מגבלות התקהלות בשל הקורונה – שוב ישובו אלפים להר, לטקס עם קהל. השנה, במלאות עשור למותה של סגן הילה בצלאלי, זכרה לברכה - במהלך החזרות לטקס הדלקת המשואות, נכבד את זכרה ואת תפילת 'היזכור' בטקס יקרא אביה – ירון בצלאלי".
כדי להבהיר עד כמה השנה יקפידו כי יהיה זה טקס ממלכתי, בלי פוליטיקה, הציג שר התרבות את השינויים שיתרחשו השנה: לא יהיו זיקוקים השנה בטקס המשואות לטובת הלומי הקרב, אלא רק פירוטכניקה שקטה. "חברים טובים שלי, כאלה ששירתו בעבר בדובדבן, בימ"מ וביחידות אחרות – יחידות שבשבועות האחרונים כולנו מהללים אותם ומודים להם, סיפרו לי שאולי עבור רוב הישראלים הזיקוקים הם תמונות יפות בשמיים, אבל עבורם מדובר על קולות ירי ולחימה. אני לא יכול לעמוד מנגד אל מול המצוקה שלהם".
השר הוסיף כי הטקס יהיה ממלכתי ללא פוליטיקה: "על פי הסיכום שלי עם ראש הממשלה ומתוך רצון לשמור על הטקס כטקס של העם כולו ונקי מכל מאפיין פוליטי, לא יתקיים נאום ראש הממשלה ולא יוקרן סרטון ברכה שלו. כמו כן, לא תהיה כניסה טקסית שלו לרחבת ההר. ראש הממשלה ישב בקהל עם משפחתו, כמו כל אנשי סגל א'. יושב ראש הכנסת, כמייצג הכנסת, שמבטאת את כל גווני החברה הישראלית יישא דברים וידליק את המשואה הראשונה, על פי המסורת" .
טרופר הסביר כי חלוקת הכרטיסים תשתנה: "המלצות הוועדה על החלוקה יפורסמו באתר משרד התרבות והספורט וכן באתר מרכז ההסברה ויהיו שקופים לכל. המלצה אחת שונתה על ידי: החלטתי כי המכסה של 200 כרטיסים שיועדה בעבר למשרד ראש הממשלה תקוצץ ל- 50 כרטיסים. היתר יועברו למשרד הרווחה עבור אוכלוסיות בסיכון שישתתפו באירוע. כאמור, הטקס הוא של העם. כל העם".
השר הוסיף כי "כלל הטקסים הממלכתיים ובדגש על טקס הדלקת המשואות יונגשו השנה באופן משמעותי תוך מתן דגש למסלולי הגעה מונגשים להר הרצל וליתר הטקסים, תאי שירותים מונגשים, חניות מותאמות, רמפות והנגשה בשפת הסימנים במספר דרכים: לקהל בטקס יוקרן תמלול והנחיית שפת הסימנים, ולקהל בבית, ייפתח לראשונה ערוץ ייחודי ובו ישודר הטקס על פני רבע מהמסך ובו תיראה הנחייה בשפת הסימנים באופן מלא ולא בבועה חלקית".
את הטקס לראשונה ינחו השנה שתי נשים - המגישות הילה קורח ואלמז מגניסטו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו