צפו: מוזיאון ישראל נפתח מחדש

4 מיליון שקלים קיבל המוזיאון - והם יאפשרו לו לפתוח את דלתותיו לאחר שהיה סגור לאורך כל תקופת הקורונה • מנכ"ל המוזיאון: "זה ממלא אותנו בהתרגשות ובשמחה גדולה"

צילום: מוזיאון ישראל // מתכוננים לפתיחת המוזיאון

מוזיאון ישראל, המוזיאון הגדול היחיד שלא נפתח עדיין מאז פרוץ משבר הקורונה, ייפתח מחר (חמישי) לקהל הרחב, הודות לנדיבותם של ידידי המוזיאון בארה"ב, שהעניקו מענק מיוחד בגובה ארבעה מיליון דולר שמאפשר את פתיחת המקום ואת החזרת כל העובדים, זאת כמובן בכפוף להתאמות הנדרשות לתו הסגול.

מוזיאון ישראל נפתח מחדש // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל

למעלה משליש מתקציבו של מוזיאון ישראל נסמך על הכנסות עצמיות, שרובן פסקו עם פרוץ מגיפת הקורונה, ולכן שערי המקום נותרו נעולים תקופה לא מבוטלת. במוזיאון, שנוסד בשנת 1965 והפך לאחד ממוסדות התרבות הגדולים במדינת ישראל, מבקרים מדי שנה כמיליון מבקרים מהארץ ומהעולם. בשל משבר הקורונה ואובדן ההכנסות ממבקרים מהארץ ומחו"ל, ההערכה היתה כי מוזיאון ישראל עלול להגיע לגירעון של כ-50 מיליון שקלים עד לסוף שנת 2022, ולכן ללא הבטחת סכום כסף מיידי, לא התאפשר לפתוח אותו עד כה.

מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
• מנכ"לי התיאטראות: "מדובר בגזר דין מוות"

• מחאת תרבות נוספת: "האמנים שבויים בידי הממשלה"


סכום התרומה שהובטחה על ידי תורמי המוזיאון בארה"ב, שתכסה כרבע מהגירעון האמור, ביחד עם התמיכה המיוחדת שהובטחה על ידי משרד התרבות, יאפשרו בעת הזו מרווח נשימה להתנעת פעילות המקום. "אנו גאים שעמדנו בהתחייבות שלנו להחזיר את כל העובדים ללא יוצא מן הכלל, ונרגשים מהאפשרות לפתוח את המוזיאון בשבועיים הקרובים", אמר פרופ' עידו ברונו, מנכ"ל מוזיאון ישראל "לישראל היום".

מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
"בשונה ממרבית המוזיאונים אחרים שכבר נפתחו, מוזיאון ישראל אינו עירוני, ולמעלה משליש מתקציבו מבוסס על הכנסות עצמיות שרובן פסקו עם פרוץ מגפת הקורונה. לכן, לא יכולנו לאפשר את פתיחתו מבלי שהיו בידינו ביטחונות כלכליים שיאפשרו להבטיח את איתנותו של המוזיאון לאורך זמן.

"ביום חמישי שעבר קיבלנו מענק מיוחד בגובה ארבעה מיליון דולר מאגודת ידידי המוזיאון בארה"ב. כעת מוקמים צוותי עבודה מיוחדים שיעסקו בפתיחתו מחדש של המוזיאון לציבור הרחב, תוך נקיטת כל הצעדים המתבקשים מבחינה בריאותית. הדבר ממלא אותנו בהתרגשות ובשמחה גדולה".

מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
עוד הוסיף: "המוצגים היקרים שלנו נשמרו בכספות לאורך התקופה שבה המוזיאון היה סגור, מרבית היצירות כוסו על מנת להגן עליהם מפגעי אור ואבק, ולפנינו עבודה רבה להחזיר את המקום למתכונת שתאפשר לקבל את פני הקהל במאור פנים, ובשעה טובה להציג את אוצרות התרבות עליהם אנו מופקדים, לציבור כולו".

מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
מתכוננים לפתיחת המוזיאון // צילום: אלי פוזנר, מוזיאון ישראל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר