מאפריקה לא באהבה: מערכת היחסים המנוכרת בין הנסיך הבריטי ויליאם לאחיו הצעיר הארי בשנים האחרונות אינה סוד, אך בניגוד לאמונה הרווחת שמי שהייתה זו שגרמה לקרע בין האחים הייתה אשתו של הארי מייגן מרקל, לפי הדיווחים, הקרע בין האחים החל שנים לפני שמרקל נכנסה לחייהם וקשורה לפעילות הצדקה שלהם באפריקה.
הנסיך ויליאם והנסיכה קייט נחתו בבוסטון לביקור רשמי. רויטרס (ארכיון)
לפי מקורות יודעי דבר, הפיצוץ המשמעותי הראשון בין השניים קרה כבר לפני שנים רבות והוא תוצר של האופן השונה בו השניים מאמינים שצריך לנהל פרויקטים לשימור חיות הבר באפריקה, נושא הקרוב מאוד לליבם של האחים (בדומה לאימם המנוחה הנסיכה דיאנה). "לשניהם יש תשוקה עזה בכל הקשור לחיות המוגנות ביבשת, אבל הם לא תמיד מסכימים באשר לאופן ניהול הפרויקטים ביבשת", סיפר מקור לאתר טיימס אוף לונדון.
"ויליאם מאמין שהפוקוס צריך להיות על מיזמים קהילתיים המובלים על ידי המקומיים, שבמשך הזמן ירגישו מועצמים מספיק לנהל את אדמותיהם, ומנגד, הארי דוגל בגישה ששמה דגש רב יותר על התערבות. הוא מאמין שצריך להיות יותר מעשיים כדי לוודא שסביבות הגידול של חיות הבר יזכו להגנה שתביא לשינוי".
הארי (39) עצמו התייחס למתיחות בינו לבין אחיו הבכור ויליאם (41) בסוגייה האפריקאית באוטוביוגרפיה שלו "Spare", בה סיפר על תקרית בין השניים שכמעט והגיעה לתגרה. "יום אחד כמעט והלכנו מכות לעיני חברי הילדות שלנו", כתב והוסיף ושיתף שכשהחברים שלהם שאלו למה שניהם פעילים באפריקה, ויליאם השיב: "הקרנפים והפילים שלי".
אהבתו של הארי לאפריקה מתועדת היטב והוא מחזיק בטייטל נשיא הפארקים באפריקה מאז שנת 2017, ארגון שימור ענק הפועל ביבשת, כשהוא אף נמנה על חברי הדירקטוריון שלה. תפקידו ותפקודו של הארי בארגון עלה לכותרות בשבוע האחרון לאחר שבתקשורת הבריטית נפוצו דיווחים על כך ששומרי הפארקים, שמקבלים שכר מהארגון, הואשמו באונס ואלימות נגד התושבים המקומיים החיים ביערות הגשם בקונגו.
"מיד כשנודע להארי על האישומים החמורים האלה, הוא העביר אותם למנכ"ל ויושב ראש הארגון של הפארקים להמשך טיפול", מסרו מקורבים מטעמו של הנסיך לאתר הבריטי מייל און סאנדיי. "להארי אין את הכלים או הניסיון לנווט את דרכו במשברים מהסוג הזה", הוסיף מקור אחר בראיון לאתר טיימס והוסיף כי גורמים בארגון מביעים תמיכה בדרישה כי יפרוש מתפקידו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו