1. כבר שבוע רואים את הנעדרת אנה זק בכל פינה. מאז נודע על "היעלמותה" רוכבת זק על שיתוק הפנים הזמני שחוותה למסע חוצה ערוצים, וסוחטת את הלימון ללא הכרה. אתמול, למשל, היא התראיינה ב-8:10 בבוקר לשתי תוכניות הבוקר במקביל, אמרה פחות או יותר אותם דברים וקידמה בדיוק את אותם הפרויקטים והמוצרים.
ניב רסקין ב"חדשות הבוקר" (קשת) וגם אברי גלעד וטלי מץ ב"העולם הבוקר" (רשת), תפסו אותה, ממש במקרה, "באמצע יום צילום לקליפ החדש שלי, שהוא חלק מהאלבום החדש שלי", הסבירה בחיוך, וישר הזכירה שיתוף פעולה מסחרי עם המותג הסלולרי שהיא דאגה להחזיק ביד, והובלט לאורך שני הראיונות.
איש איננו מזלזל בסבל הגופני והנפשי שעברה זק. דמעותיה אמיתיות, כאבה מובן, אולם הצורה שבה כל הסיפור מתנפץ כרגע בתקשורת, יחד עם כך שזק מקפידה בכל הזדמנות לחבר את החוויות המבהילות הללו עם קידום אינטנסיבי מדי של מוצרים מסחריים, יוצרים עיוות מוחלט בפרופורציות של הדרמה.
בזמן ששרירי היח"צ פועלים שעות נוספות, זק בת ה-20 פועלת כמו מכונה. היא לא חורגת מהסיסמאות הרגילות, אין לה מה לחדש על מה שכבר פורסם, ולכן היא נשאלת את אותן השאלות ומדקלמת שוב ושוב את אותן התשובות על העצמה ופרופורציות.
ואז, לרגע אחד, טלי מץ הפנתה אליה שאלה אחת מסובכת ונוקבת על קליפ פרובוקטיבי עם 20 גברים בהשתתפותה, שזק צילמה וגנזה לאחר מקרה האונס באילת. "מה היית משנה בקליפ?", הקשתה מץ. שקט קצר השתרר על הקו, כשלפתע קטעה אותו שירת "היום יום הולדת" קולנית. אל סט הצילומים של המרואיינת חדרו, בטיימינג נהדר, כמה חברות עם עוגה מפוארת ונרות, שגרמו לזק לצפצף בהתרגשות מהמחווה של קבוצת הבנות. "אז איך זה מרגיש להחליף קידומת?", העבירה מץ נושא והראיון הגיע לסיומו. רק בת 20 וכבר מכונת יח"צ שיודעת להתחמק משאלות קשות.
2. פעם התוכנית היומית של רשת "13 בצהריים", התחילה בשעה 13:00 והשם שלה היה חמוד ודו-משמעי. אחר כך הזיזו אותה לשעה 14:00 ואז המספר בתוך שם התוכנית כבר לא התחבר עם שעת השידור ורק מרמז על מספר הערוץ המשדר. אתמול הגיעה השעה היעודה וקובי מחט לא נראה על המסך.
אף הסבר לא ניתן לשינוי הפתאומי בלוח השידורים, עד שב-14:40 נקטע באכזריות שידור חוזר של "לעוף על המיליון", ומחט הופיע בהפתעה על המסך. הוא הזכיר בערפול עיכוב בגלל "סיבות שלא תלויות בנו, שקשורות בבחירות", ואז המשיך כאילו לא קרה דבר והריץ יחד עם טילטיל תוכנית שלמה ומכווצת בעשרים הדקות שנותרו לו באוויר. לפעמים נסתרות הן דרכי הערוץ.
שידורי אתמול בטלוויזיה, קשת ורשת
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו