"המדינה היא כמו משפחה מתעללת": האם כוכבת "האח הגדול" תעזוב את הארץ?

אלינה לוי ביקשה לחלוק עם עוקביה במסקנותיה מהטיול המשפחתי מחוץ לגבולות הארץ, שנוצר בניסיון לשקם את הגוף והנפש מהאירועים הביטחוניים הקשים • מהן המסקנות איתן חזרה?

אלינה לוי. צילום: מתוך האינסטגרם

אחרי שבוע ימים בפורטוגל, כשמסביבה הרבה טבע ושקט פסטורלי, החליטה בסוף השבוע האחרון אלינה לוי לחלוק עם הגולשים הנחשפים לתכניה בתובנות שאליהן הגיעה בכל הקשור לבחירה שלה לגור בישראל. באותה נשימה סיפרה על חילוקי דעות בינה לבין בן זוגה ואבי ילדה הבכור בעניין.

"אני ודורק'ה (בן זוגה ואבי ילדה הבכור; י"ד) לא מסכימים בכלל על ההתנהלות מול המצב בארץ", הכריזה לוי בפתח דבריה שהובאו על גבי צילום משותף של משפחתה בהרכבה המלא. "אני מרגישה שגיליתי שוב שאני חיה בתוך משפחה מתעללת (המדינה) וכולם מבקשים ממני לעצום עיניים ולסתום כי זו 'משפחה'.

הסטורי של אלינה לוי, צילום: אינסטגרם

"ובשביל דור, הוא רואה את התמונה בצורה בהירה, אבל זה פחות מרגיש לו דרמטי לעשות פעולה קונקרטית בנושא. הוא מרגיש שטוב לו בארץ", הסבירה.

בסטורי נוסף, שיתפה בתחושותיה עקב הפער שנוצר בינה לבין בן זוגה. "זו אי הסכמה קריטית וזה היה מבהיל להבין כמה הצרכים שלנו שונים עכשיו, אבל אנחנו לומדים לגבש חזון משותף כמשפחה ולכבד את הצרכים אחד של השנייה, למרות שהם כל כך שונים", ביקשה להבהיר.

אלינה לוי, צילום: משה בן שמחון

נזכיר כי רק בתחילת החודש הודיעה לוי על רצונה להמשיך בתהליך הגיור שבו החלה לפני מספר שנים ונגדע על ידי הרבנות. "בתוך הימים האלה של הלב השבור, למרות שתמיד ידעתי, נהיה לי בהיר יותר מתמיד – הנשמה שלי יהודייה. בחרתי לחזור לתהליך הגיור שלי, הפעם ממקום מחובר הרבה יותר לאמת של הנשמה שלי, לשייכות הנשמה שלי כי הזוועה שהמדינה שלנו עוברת גרמה לי להבין כמה שאני מרגישה חלק מהיהדות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר