בשיתוף קבוצת כהן סיטי
מקצועיות, יושרה והתמדה - אלו שלוש המילים שבהן פותח תומר כהן, מנכ"ל חברת כהן סיטי, את השיחה איתנו, ולא במקרה. לדבריו, במהלך 15 שנות פעילות החברה אלו ערכי היסוד המלווים את פעילותה: "אנחנו מקפידים לפעול בשקיפות מלאה מול הדיירים ולא לקחת אותם לכל מיני הרפתקאות. מבחינתנו מטרת העל של הקבוצה היא לעמוד ביעדים, בתוכניות ובהתחייבויות שלנו, להוציא פרויקט אל הפועל - ולאכלס אותו בהצלחה".
קבוצה כהן סיטי הוקמה בשנת 2009 ומאז עוסקת בייזום פרויקטים, בהתחדשות עירונית וכן בהחזקה ובהשבחת נכסים מניבים. עיקר פעילותה בגוש דן ובערי המרכז, ביניהן תל אביב, חולון, קריית אונו, ראשון לציון, בת ים ונס ציונה. "אנחנו מאתרים ופועלים בערים שקיימת בהן ודאות תכנונית ויציבות", מדגיש מנכ"ל הקבוצה.
המעבר של כהן לעולם הנדל"ן הגיע לאחר ששירת בצבא קבע ביחידת 8200, ובתוך זמן קצר הקים חברה משלו: "מצאתי בתחום הזה הרבה עניין ובשלב ראשון יזמתי יחד עם שני שותפים קבוצת רכישה. את הפרויקט הגדול הראשון בנינו בפארק הים בבת ים, שם הקמנו מגדל בן 37 קומות ו־142 דירות שלכולן נוף פתוח לים. היינו הראשונים לזהות את הפוטנציאל שבאזור הזה. זה היה פרויקט מאוד מוצלח וכיום יש שם בשכונה כבר עשרות מגדלים.
"במקביל למדתי ראיית חשבון וכלכלה כדי להעמיק ולקבל ידע וכלים הרלוונטיים לעולם העסקי בכלל ולעולם הנדל"ן בפרט - כלים המשמשים אותי עד היום. במהלך השנים הצטרפה אימי, עופרה, כיו"ר הקבוצה ואנחנו בהחלט מרגישים ופועלים כחברה משפחתית. סבי היה קבלן מבצע שבנה מאות בניינים באזור המרכז, כך שניתן לומר שנדל"ן הוא כבר חלק מהדי.אן.איי המשפחתי שלנו".
אייקון בכל פרויקט
ההתמחות של כהן סיטי היא ביזמות והתחדשות עירונית, בין היתר באמצעות שיתופי פעולה וחברות בת (בילדרו התחדשות עירונית, למשל), כאשר הדגש הוא על תמ"א 38/2 ופינוי בינוי. כהן: "יש לנו פרויקטים יזמיים קלאסיים, דיור להשכרה וגם עסקאות קומבינציה. בנוסף יש לנו נכסים מניבים, השקעות בחו"ל ופרויקט מגורים ביוון שיאוכלס בתקופה הקרובה".
בימים אלו מקימה קבוצת כהן סיטי מספר פרויקטים משמעותיים בגוש דן, ביניהם מרכז מסחרי בנס ציונה הכולל 10,000 מ"ר למסחר ותעסוקה. המרכז מוקם באזור פארק המדע, בגבול עם רחובות, וכבר קיבל היתר בתנאים.
"במסגרת עסקת קומבינציה אנו יוזמים גם פרויקט להקמת מגדל משרדים הכולל 35 אלף מ”ר במתחם הבורסה ברמת גן ועוד כעשרה פרויקטים של התחדשות עירונית שחלקם בביצוע וחלקם בתכנון", מספר כהן.
"אנחנו נמצאים גם בעיצומה של בניית פרויקט להשכרה בראשון לציון שאושר במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. אנחנו בונים כעת בקריית אונו 52 דירות בפינוי בינוי ברחוב מונטיפיורי ומתחילים לעבוד על בניין בתל אביב ברחוב בן גוריון במסגרת התחדשות עירונית. לאחרונה אישרנו תב"ע על נכס מניב שלנו ברחוב הקוממיות בבת ים באזור התעשייה - בניין בעירוב שימושים של מסחר, תעסוקה ומגורים.
"בכל הפרויקטים שלנו אנו מקפידים לשלב אייקון אדריכלי כלשהו. אפשר לראות את זה למשל במגדל שלנו בבת ים, עם האיקסים המפורסמים שתכנן האדריכל אבנר ישר, וכך גם בפרויקט המסחרי בנס ציונה. מעבר לכך אנו מקפידים תמיד גם על איכות התכנון והפרקטיות שלו עבור הדיירים".
"מביאים יחס אישי"
אחד היתרונות המשמעותיים של קבוצת כהן סיטי הוא השילוב המקצועי בין תחום הנדל"ן לבין התחום הכלכלי. "עבדתי במשך יותר מ־33 שנים בעולם הבנקאי, לרבות כמנהלת אזור בבנק לאומי ולאחר מכן כמנכ”ל בנק הפועלים בלונדון. אנחנו מביאים לעולם העסקי המון ידע וניסיון נצבר", מספרת עופרה כהן, "אנחנו מומחים בכל הנוגע לתחום המימון והעבודה עם המערכת הבנקאית. לצד זה אנחנו בעלי ידע עצום בנדל"ן ומצויים בכל הפרטים של יזמות, תכנון, אדריכלות ובכל הנדרש בכדי להוציא פרויקט לדרך".
יתרון נוסף שמציינת עופרה הוא הקשר עם בעלי הקרקע: “ניקח למשל את הפרויקט שלנו במתחם הבורסה. כל החברות מהענף התחרו על לב הבעלים ולבסוף בחרו בנו, עם שותפנו רז פישמן, כי ידעו שמדובר בחברה של מקצוענים שמביאה לשולחן גם יחס אישי".
“אנחנו רואים את עצמנו כסוג של סיירת מטכ"ל, לא הולכים על מאתיים פרויקטים אלא עובדים על עשרים ומתייחסים לכל אחד מהם במלוא הרצינות. בדרך הזו אנחנו יודעים לקדם את הפרויקטים בזמן מהיר ובאופן איכותי", מוסיף תומר כהן.
ואיפה הוא רואה את החברה בעוד עשר שנים? "בע”ה אני בהחלט רואה אותנו כחברה ציבורית מובילה שיש לה צבר יפה של פרויקטים שהושלמו וכמובן גם צבר גדול של פרויקטים עתידיים. גם בימים אלו אנחנו ממשיכים לבנות יסודות מאוד איתנים, כפי שעשינו לאורך כל השנים, כי אנחנו מאמינים שזאת הדרך הנכונה. בנדל"ן - אין קיצורי דרך. אני דוגל בעבודה קשה ובצמיחה ומאמין שבעוד עשר שנים נהיה אחת מהחברות המובילות בענף".
בשיתוף קבוצת כהן סיטי