כחלון הכריז: "לא ניתן לכלכלה לקרוס"

עכשיו זה רשמי: חבילת הסיוע הממשלתי תעמוד על 80 מיליארד שקלים • הסכום מהווה 6% מהתוצר השנתי של ישראל ויעבור באופן מיידי למשק • שר האוצר כחלון: "אם המשבר יימשך נעשה התאמות ככל שיידרש"

לשכת התעסוקה בחיפה // צילום: הרצי שפירא // לשכת התעסוקה בחיפה // צילום: הרצי שפירא

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון הציגו אמש (שני) את תוכנית התמיכה במשק להתמודדות עם משבר הקורונה, בהיקף של 80 מיליארד שקלים. 

התוכנית כוללת סיוע של 40.7 מיליארד שקלים למגזר העסקי, חיזוק מערכת הבריאות ומענים אזרחיים להתמודדות עם הנגיף ב־11 מיליארד שקלים, הרחבת רשת הביטחון הסוציאלית והקלות למשקי הבית של 20.6 מיליארד שקלים ותוכניות הפחתת רגולציה. בנוסף, הוקצה סכום של 7.7 מיליארד שקלים להאצת המשק. 

סך הסיוע הממשלתי מתחילת המשבר יעמוד על 80 מיליארד שקלים. בהצהרה לתקשורת אתמול, שאותה שר האוצר משה כחלון סיים בהצהרה על פרישה מהחיים הפוליטיים מייד כשתורכב הממשלה הבאה, שר האוצר אמר: "לא ניתן לכלכלה לקרוס. אם המשבר יימשך נעשה התאמות ככל שיידרש". ראש הממשלה בנימין נתניהו ואחריו שר האוצר משה כחלון הדגישו שהיקף "חבילת הסיוע המדוברת היא לחודשיים־שלושה". בהודעת האוצר דובר על תוכנית של חודשיים. 

עוד בנושא

אלו ההגבלות החדשות

מרגש: חולה הקורונה שאושפז במצב קשה – החלים



שר הבריאות ליצמן ביקש מרה"מ להטיל סגר על בני ברק



תביעה ייצוגית נגד הממשל הסיני בגלל הקורונה

הנחיות חדשות לבתי האבות למניעת הידבקות בקורונה



אולי ברוח החג הקרב דיבר שר האוצר כנגד ארבעה רבדים: המענה הבריאותי והאזרחי, שנועד לספק למערכת הרפואית את הכלים להתמודדות ישירה עם הנגיף והשפעותיו; הרחבת רשת הביטחון הסוציאלית במטרה לתת מענה לשכירים, לעצמאים ולפרילנסרים בחודשיים הקרובים; תמיכה בעסקים במטרה לאפשר להם לצלוח את המשבר; ותוכנית האצה והשקעה במנועי הצמיחה שנועדה לספק את התמיכה להתאוששות מהירה מהמשבר ביום שאחרי.

התוכנית שהוצגה היא הרחבה לתוכנית שהציג לראשונה שר האוצר בהיקף 10 מיליארד שקלים, שכללה 2 מיליארד שקלים למערכת הבריאות ולצרכים אזרחיים, כמו גם הרחבת הקרן להעמדת הלוואות בערבות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים בסך 8 מיליארד שקלים. התוכנית נחלקת ל־47.5 מיליארד שקלים תקציב, מענקים וקצבאות, ו־32.5 מיליארד שקלים באשראי ובמענה תזרימי. מרבית הסעיפים בתוכנית כבר פורסמו בימים האחרונים ב"ישראל היום". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר