מחיר הקורונה: הגירעון השנתי המצטבר - 10.1%

זינוק של 300% בגירעון וירידה של 10% בהכנסות המדינה ממסים ב־12 החודשים האחרונים • הוצאות הממשלה הישירות על הקורונה: יותר מ־51 מיליארד שקלים

משרד האוצר, צילום: אורן בן חקון

הגירעון המצטבר זינק ביותר מפי שלושה בתוך שנה - כך עולה מנתוני משרד האוצר שפורסמו אתמול. על פי הנתונים, הגירעון המצטבר בשנה האחרונה (נובמבר 2019 - אוקטובר 2020) עומד על 10.1%, שהם 122.7 מיליארד שקלים - זאת לעומת גירעון של 37.8 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.

"משבר הקורונה משפיע באופן משמעותי הן בצד ההוצאות והן בצד ההכנסות", מסבירים באוצר, ומוסיפים: "ההשפעה מתבטאת הן בעלייה בהוצאות הממשלה והן בירידה בהכנסות ממסים, ובכך שהביטוח הלאומי אינו מפקיד עודף הכנסות על הוצאות שנוצר מפעילותו עד לסוף חודש אוקטובר, על מנת לשמור יתרות לחודשים הבאים, שבהם צפוי המוסד לסיים בגירעון תזרימי. כנגזרת מהשפעות אלו גדל הגירעון למימון".

מאז ינואר, כלל הוצאות הממשלה בשנה האחרונה עמדו על 381.1 מיליארד שקלים - מתוכם 51.1 מיליארד שקלים על הוצאות הקשורות בקורונה, כלומר יותר מ־13%. 

העסקים סגורים //  צילום: אורן בן חקון
העסקים סגורים // צילום: אורן בן חקון

קיטון של 10% בהכנסות

מתחילת השנה חל גידול של 17.3% בהוצאות הממשלה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בנטרול הוצאות להתמודדות עם הקורונה, חל גידול של 1.5% לעומת הביצוע בתקופה המקבילה אשתקד.

בשורת ההכנסות, בחודשים ינואר עד אוקטובר חל קיטון נומינלי של 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והן עמדו על כ־4.3 מיליארד שקלים. סך גביית המסים מתחילת השנה הסתכם ב־4.25 מיליארד שקלים - קיטון נומינלי של 2.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר