יוסי בכר, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר ואחת מהדמויות המשפיעות ביותר במשק הישראלי, הלך לעולמו היום (רביעי) בגיל 65 אחרי מאבק במחלת הסרטן.
בכר כיהן כממלא מקום מנהל רשות המיסים בישראל. במגזר הפרטי הוא שימש כיו"ר הדירקטוריון של בנק דיסקונט (עד לדצמבר 2018) וכיו"ר קבוצת חיפה, תאגיד בינלאומי גדול העוסק בייצור דשנים לחקלאות וכימיקלים לתעשייה. בשנה שעברה מסר בכר הודעה על מחלת הסרטן שהתגלתה במוחו ודיבר על כך בגלוי.
בכר היה מנכ"ל משרד האוצר בין השנים 2007-2003 תחת שר האוצר דאז וראש הממשלה היום בנימין נתניהו. בתפקידו זה הוא הביא ליישום המלצות הוועדה שהוא עמד בראשותה, שבחנה את מצב הריכוזיות במשק. הוועדה המליצה על הפרדת קופות הגמל וקרנות הנאמנות מהבנקים, וזאת לצורך הפחתת הריכוזיות והגברת התחרות במערכת הבנקאית. ההמלצות אושרו בכנסת בשנת 2005 ויושמו כבר מאז.
"העשייה החברתית הייתה נר לרגליו"
עם הודעת הפטירה, ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד לבכר: "אני מביע צער עמוק על פטירתו. מיניתי אותו למנכ"ל משרד האוצר באחת מהתקופות שבהן היה משבר כלכלי מהגדולים שידע המשק הישראלי, כי התרשמתי מיכולותיו המקצועיות ומדבקותו בעקרונות הכלכלה החופשית. הטלתי עליו להוביל שורה של רפורמות ברוח זו. החשובה שבהן בשוק ההון נקראת על שמו, רפורמת בכר, ועליה עמל שנה שלמה. הוא היה מנכ"ל וג'נטלמן, נעים הליכות ומסור למדינת ישראל. אני משתתף בצער המשפחה. יהי זכרו ברוך".
הטלתי עליו להוביל שורה של רפורמות ברוח זו והחשובה שבהן בשוק ההון שנקראת על שמו, רפורמת בכר, עליה עמל שנה שלמה. הוא היה מנכ״ל וג׳נטלמן, נעים הליכות ומסור למדינת ישראל. אני משתתף בצער המשפחה. יהי זכרו ברוך.
— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) December 9, 2020
שאול קוברינסקי, יו"ר דיסקונט, פרסם הודעת אבל בשם דירקטוריון הבנק: "יוסי בכר היה דמות בולטת ומשמעותית בקהילה העסקית והכלכלית בארץ. הוא השאיר את חותמו בארגונים הרבים שבהם פעל והוביל רפורמות חשובות ששינו את פני הכלכלה הישראלית.
"יוסי הוביל את דירקטוריון קבוצת דיסקונט במשך תשע שנים", הוסיף קוברינסקי. "במהלך תקופת כהונתו דיסקונט הפך לבנק ללא גרעין שליטה והוא ליווה מהלך זה בהצלחה, תוך הקפדה על ניהול ממשל תאגידי ברמה הגבוהה ביותר. העשייה החברתית הייתה נר לרגליו ובתקופת כהונתו הוביל בבנק מיזמים ייחודיים, תוך דבקות ומחויבות להשאת הערך לבעלי המניות. יוסי בכר, איש אציל נפש, ערכי, אוהב אדם. הוא יחסר מאוד לכל עובדי ומנהלי הבנק, לדירקטורים שליוו אותו בעבודתו בדיסקונט ולי באופן אישי. יהי זכרו ברוך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו