האוצר קיים ישיבה מיוחדת על יוקר המחיה בחגים

במשרד החקלאות מעריכים שלקראת החגים תחול התייקרות בשורה של מוצרים • המשרד אישר יבוא של 25 מיליון ביצים כדי להתמודד עם המחסור • רמי לוי: "אם רוצים להוזיל, אז למה צריך מכסות"?

המחירים גבוהים ואף צפויים עוד לעלות // צילום: גדעון מרקוביץ

שר האוצר משה כחלון כינס אתמול ישיבה, שדנה בדרכים להורדת יוקר המחיה במוצרי המזון לקראת חגי תשרי ובניסיונות המשרד לבלום את העלייה המתמשכת במחירי המזון. ההערכה של גורמים בתעשייה היא שמשרד האוצר יתמוך בהורדת מכסי יבוא כדי לעודד תחרות ולהפחית את המחירים.

ל"ישראל היום" נודע כי במשרד החקלאות מעריכים כי לקראת החגים תהיה עלייה נוספת במחירים, ובייחוד במחירי הענבים הלבנים, האפרסקים והנקטרינות. בישיבה שהתקיימה במשרד החקלאות בימים האחרונים הוערך כי צפויה עליית מחירים ברימונים ובאגסים בעקבות ויסות השיווק על ידי בתי האריזה. כמו כן, צפויה עלייה במחירי הבשר הקפוא. בתפוחי העץ לא צפויה עליית מחירים בגלל עודף הייצור בשנה זו. עוד הוערך בישיבה כי צפויים מחסור בקוטג' ושיא בביקוש למוצרי חלב.

משרד החקלאות כבר העלה מכסות יבוא של 25 מיליון לביצים, ובמידת הצורך ייפתחו מכסות נוספות. זאת נוסף על יבוא ביצים לתעשייה, שאושר בעבר בהיקף של 80 מיליון ביצים לשנת 2018.

מפרוטוקול של הישיבה במשרד החקלאות שהגיע לידי "ישראל היום" עולה כי סוכם ש"משרד החקלאות אינו מייצר או מייבא ביצים, אלא מנטר את המצב בשוק ומשתמש בכלי היחיד שבידו להורדת המחירים - פתיחת השוק ליבוא".

ממשרד האוצר נמסר ל"ישראל היום" כי "יוקר המחיה בישראל נמצא במעקב תמידי של שר האוצר והדרג המקצועי. מעת לעת נדרש משרד האוצר לנקוט צעדים כדי למנוע התייקרויות במשק. בימים אלה נבחנות כמה אפשרויות כדי להתמודד עם כוונה של מספר גורמים להעלות מחירים. כאשר יהיו צעדים אופרטיביים, נדאג לעדכן בכך את הציבור בשקיפות".

לקראת גיליון צרכנות מיוחד של "ישראל היום" לחגים כונס פורום קמעונאים במערכת העיתון. בדיון בנושא אמר רמי לוי: "אם רוצים להפחית את יוקר המחיה, אז צריך לבטל את המכסות בכלל. בדגים, למשל, החקלאים המקומיים מספקים חמישית מהתצרוכת, רוב הדגים מיובאים. יוצא שבשם הגנה על 20% ממסים 80%. קודם זה היה ב־15 שקלים לק"ג ועכשיו הורידו ל־7.5 שקלים לק"ג, שזה בפועל כמעט 10 שקלים".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר