100 מיליון שקלים לחממה לטכנולוגיות מזון בצפת

הרשות לחדשנות תחלק מענקים של עד 5 מיליון שקלים לחברות ההזנק שייקלטו • מנכ"ל רשות החדשנות: "מדובר בצעד שיחזק את תעשיית הפודטק בישראל"

צילום אילוסטרציה: Getty Images

רשות החדשנות יוצאת בהליך תחרותי להקמת חממה טכנולוגית חדשה בנפת צפת. ההשקעה, הצפויה לאורך שמונה שנות הזיכיון, תסתכם ביותר מ־100 מיליון שקלים. מטרת החממה החדשה שתוקם היא לתמוך בהקמתן של חברות הזנק שיעסקו בתחום טכנולוגיות מזון (FoodTech). 

החממה החדשה צפויה ליהנות מתנאים מועדפים הניתנים לחממות באזורי פריפריה, קרי: תקציב לתפעול החממה של כ־600 אלף שקלים בשנה, וכן תוספת לתקציב של כל חברה שתקלט בחממה, בסך של כמיליון שקלים. חברות ההזנק שייקלטו יזכו למענקים בהיקף של עד 5 מיליון שקלים. 

החממה החדשה תצטרף ל־18 החממות הקיימות במסגרת תוכנית החממות של רשות החדשנות. ההליכים התחרותיים הקודמים הצליחו להביא גופים מובילים מהארץ ומהעולם, ובהם קרנות הון סיכון, חברות רב־לאומיות ועוד.

החממה שתקום צפויה לפתח את היזמות המקומית באזור ולעזור בבניית מערכת חדשנות (ecosystem) אזורית בתחום ה־FoodTech. היא תעשה זאת על ידי חיבור של משקיעים, שותפים אסטרטגיים, חברות הזנק ו"עוגנים" באזור. 

מטרתה של החממה לאתר פרויקטים טכנולוגיים חדשניים בתתי־התחומים הבאים: פיתוח הדור הבא בתחום המזון והמשקאות, שחרור שטחים חקלאיים המיועדים לגידולי מזון לבעלי חיים כדי  לייצר בהם מזון לבני אדם, ייעול תהליכי גידול מזון, קיצור שרשרת האספקה לצרכנים על מנת לשמור על טריות המזון ובטיחותו, ייעול שיטות האספקה והייצור על מנת לייעל את הפצת המזון ולמנוע בזבוז ועודפים, וכן התאמת המזון המיוצר לטעמו האישי של הצרכן ולבריאותו. 

החממה תעזור לחבר את החברות הצעירות שיעסקו בתחומים הללו ל"עוגנים" עסקיים באזור ותסייע להן להתבסס בארץ, וכן לחדור לשוקי היעד הבינלאומיים. 

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן אמר: "קידום התעשייה, התעסוקה והחדשנות בפריפריה הצפונית הינה משימה הנמצאת בראש סדר העדיפויות של משרד הכלכלה והתעשייה. הקמת חממה טכנולוגית חדשה בגליל העליון תמשוך לאזור השקעות, תעשייה והון אנושי שיביאו לפיתוח כלכלי אזורי".

"קידום התעשייה - בראש סדר העדיפויות". שר הכלכלה אלי כהן // צילום: אוהד צויגנברג

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, הוסיף: "ההתמקדות העולמית היום בתעשיית ה־FoodTech מונעת מתחזית, אשר לפיה בשנת 2050 יהיה צורך להאכיל 9.6 מיליארד בני אדם. קיימת חשיבות רבה לייצר פתרונות לבעיה, ואנחנו נותנים לכך מענה, בין היתר באמצעות הקמת החממה החדשה בנפת צפת, שם מתבצעים מחקרים אקדמיים בנושא ומתקיימים שיתופי פעולה בין מוסדות מחקר וחברות המזון הגדולות בארץ. יסודות אלה, יאפשרו לבסס מערכת חדשנות חשובה ויחזקו את תעשיית ה־FoodTech בישראל".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר