היום: ההסתדרות, העסקים והאוצר ידונו בהעלאת שכר המינימום

גובר הלחץ לפתוח את "עסקת החבילה" שאושרה בממשלה • עופר עיני: "העסקה פוגעת בחלשים ביותר" • ראשי המגזר העסקי: "העלאת שכר המינימום רק תחריף את ההתייקרויות"

"לא מאבק פוליטי". השר ליברמן, צילום: אורן בן חקון

לנוכח המצב הפוליטי הרגיש, גובר הלחץ על שר האוצר, אביגדור ליברמן, לפתוח את עסקת החבילה שאושרה השבוע בממשלה חרף התנגדות שרי העבודה ומר"צ.

היום (רביעי) ייפגשו נציגי ההסתדרות והמגזר העסקי עם מנכ"ל משרד האוצר לדיון בתוכנית מעוררת המחלוקת, שעיקרה הוא העלאת שכר המינימום עד 6,000 שקלים בתוך 3.5 שנים. השרים שהתנגדו טענו כי לנוכח יוקר המחיה הגדל, מדובר בתוכנית ששוחקת את שכר המינימום.

מחד, ליברמן הדגיש שלשום כי הוא מתנגד להעלאת שכר המינימום מעבר לרמה שנקבעה, כדי להימנע מעליית מחירים נוספת שכן המעסיקים יגלגלו את העלאת השכר לצרכן ושיעורי האבטלה יעלו. מנגד, אין להתעלם מכך שהקואליציה הצרה הופכת יותר ויותר שברירית, לנוכח התפטרותו של אבידר מהממשלה ואיומו של גנץ לא להצביע עם הקואליציה, אם הגדלת הפנסיות התקציביות לא תוסדר בחוק.

לדברי שר האוצר, "לא ניתן לשנות חד-צדדית את עסקת החבילה, אלא בתנאי אחד - שכל הצדדים שהיו חלק מהעסקה מסכימים לשנותה. אין דרך אחרת, זה לא מאבק פוליטי ולא הורדת ידיים". הצדדים שעליהם מדבר ליברמן הם המדינה, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, יו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי, ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל ד"ר רון תומר. תומר היה הראשון שהתנגד לפתוח את עסקת החבילה לדיון נוסף, וטען שלשום כי "שכר מינימום של 40 שקלים לשעה (לעומת כ-29 שקלים היום; ס"ג) יהיה הרסני למשק".

במלכוד. ארנון בר דוד, צילום: יח"צ

 

אתמול הצטרף אליו גם דובי אמיתי, שכתב לראשי הקואליציה: "הקריאה להפר את ההסכמות ולהזניק את שכר המינימום מיידית בעשרות אחוזים - לא רק שהיא קריאה לשבירת כל כללי המשחק המחייבים את ראשי המשק, אלא שזו קריאה לצעד שרק יחריף את עליית המחירים במשק".

היחיד שטרם התבטא בנושא הוא ארנון בר-דוד, שנמצא בסוג של מלכוד. מחד, רק לפני שלושה חודשים הוא חתם חגיגית על העסקה שנראתה אז כמציאה, בטח אחרי ששכר המינימום לא עודכן שלוש שנים. מנגד, הבחירות להסתדרות קרבות, ולנוכח גל ההתייקרויות יריבו עופר עיני - שהכריז לאחרונה כי יתמודד לראשות ההסתדרות - לא מפסיק ללחוץ להעלאת שכר המינימום בשיעור גבוה יותר.

אתמול פנה עיני לחברי הכנסת וביקש מהם להצביע נגד העסקה, שלדבריו "פוגעת, למרבה הצער והבושה, בחלשים ביותר". מנגד, מקורות בהסתדרות אומרים כי מדובר בהערכה גבוהה מדי, וששכר המינימום לא היה מגיע גם לא ל-6,000 שקלים בסוף 2025. כך או אחרת, בר-דוד יצטרך להחליט מהי עמדתו כבר בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר