מניית טסלה עלתה הערב (שני) בניו יורק בכמעט 12% כשבמסחר המאוחר שלאחר סגירת הבורסות עולה המניה ב-1% נוסף. בסך הכל משלימה מניית טסלה ראלי של כמעט 17% בשבוע.
אז מה קורה כאן. מניית טסלה החלה בחודש האחרון לאבד גובה כשהאצבע המאשימה הופנתה למעורבות של אילון מאסק בנושאים פוליטיים שנויים במחלוקת.
המגמה הזו צברה תאוצה לאחר שסקרים שהתפרסמו באירופה גילו כי 40% מאלה ששוקלים לרכוש רכב חשמלי ביבשת שמונה 300 מיליון בני אדם, שוקלים להימנע מרכישת רכב מתוצרת טסלה וזאת במחאה על מדיניות המכסים של הנשיא טראמפ.
אם מכניסים למשוואה את הרצון של היצרניות הסיניות להגיב גם הן למדיניות של טראמפ, באמצעות מבצעי מכירות אגרסיביים הרי שאנחנו מקבלים מתכון לבלגן בעסקים של טסלה.
נשיא ארה״ב הבין מהר מה קורה כאן ונחלץ לעזרת מאסק עם מסע יח״צ ששיאו היה הבאה של רכבים של טסלה לבית הלבן, מהן בחר הנשיא את הטסלה המועדפת עליו.
לראשונה בחלל: אסטרונאוטים חובבים יטוסו במסלול שאף בן אנוש לא ניסה מעולם
ביקורת על ה-CIA, שירותי ליווי למלך וקומוניסטים בישראל: מסמכי קנדי נחשפו, מה גילינו?
"מלחמת AI בכל הפלטפורמות": אילון מאסק השיק במפתיע שירות חדש ברשת
"14:15 - הפצצות יפלו עכשיו, בוודאות": הממשל הכחיש - העיתונאי הבכיר פרסם את תוכן הצ'אט הסודי
היום התפרסמה כתבה בכלי התקשורת הכלכליים בארה״ב בה צוטטו בכירים בבית הלבן שלא הזדהו בשמם, כאומרים שטראמפ יחתןם בסופו של דבר על צווי מכס מקלים ביחס להתבטאויות שלו בכלי התקשורת.
בוול סטריט מפרשים את הדברים כשלב נוסף במסע של טראמפ למנוע משבר בעסקים של מאסק בשל המעורבות שלו בתהליכים פוליטיים פנים אמריקאיים ומכאן שגם המוטיבציה לפגוע בטסלה בארה״ב (ע״י מפוטרים, בני משפחתם והקהילות שלהם) בשל תוכנית הייעול בשירות הציבורי, תפחת. תהליך דומה, כך הפרשנים, עשוי לעבור על השוק האירופאי שיפחית מהלחץ על טסלה ומכאן הראלי במניה הערב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו