גשם ברחוב יפו בירושלים . צילום: אורן בן חקון

מזגן, רדיאטור או פטריית חימום: מה יחמם לכם את הבית הכי בזול?

פטריית חימום הכי יקרה - 1.92 ₪ לשעה, רדיאטור - 1.6 ₪ לשעה, מזגן הכי זול - רק 96 אגורות לשעה ● זינוק של 70% ברכישת מכשירי חימום לקראת גל הקור ● משפחה ממוצעת תוציא 641 שקל בחודש על חשמל ב-2025

[object Object]

ההוצאה על חשמל נחשבת להוצאה גדולה מאוד במשקי הבית. בחודשים שבהם צריכת החשמל גבוהה, המחיר אף מזנק, כדוגמת שיא החורף ושיא הקיץ, ולכן חשוב מאוד להיות מודעים לעלויות הצריכה של כלל אמצעי החימום.

מנתוני חברת החשמל עולה כי אפשרות החימום הזולה ביותר לבית היא המזגן. כך למשל, מזגן צורך 1.5 קוט"ש לשעה, מה שמתורגם ל-0.96 שקלים לשעה.

מזגן. אפשרות החימום הזולה ביותר, צילום: ללא קרדיט

תנור חימום חשמלי וכן מפזר חום חשמלי צורכים 2 קוט"ש לשעה ו-1.28 שקלים לשעה. תנור סלילים צורך 2.1 קוט"ש לשעה ו-1.34 שקלים לשעה. רדיאטור צורך 2.5 קוט"ש לשעה, כאשר העלות עומדת על 1.6 שקלים לשעה.

פטריית חימום היא היקרה ביותר מבחינת צריכת החשמל מבין אמצעי החימום לבית, עם צריכה של 3 קוט"ש לשעה ועלות של 1.92 שקלים לשעה.

אמצעי חימום נוספים הם דוד חשמלי לחימום מים שעומד על 1.28-2.24 שקלים לשעה, מייבש כביסה, אשר עלות פעולתו עומדת על 1.73-2.37 שקלים, וסדין חשמלי אשר עולה 0.06 שקלים. יש לציין כי כיום מוצעות חברות נוספות המספקות חשמל בהנחה, ולכן תמיד כדאי לבדוק את החלופות השונות בשוק.

כמה עולה לחמם את הבית?, צילום: יהושע יוסף

לדברי מור חלוץ, סמנכ"לית שירות בחברת החשמל: "החורף הוא הזדמנות מצוינת עבורנו להתנהל בצורה חכמה יותר עם צריכת החשמל בבית. מזגן הוא הפתרון היעיל ביותר - אנחנו בחברת החשמל לישראל ממליצים על טמפרטורה של 25 מעלות. למי שמשתמש ברדיאטורים או קונווקטורים, חשוב להקפיד על מכשירים עם תרמוסטט שמווסת את החימום ומונע בזבוז מיותר. בסופו של יום, מדובר בשינויים קטנים שיכולים להוביל לחיסכון משמעותי, ובמקביל לתרום לסביבה ולמשק החשמל כולו."

"לאור מזג האוויר הצפוי, חשוב להזכיר לציבור להיות ערניים במיוחד - לקבע חפצים שעלולים להיסחף ברוח ולדווח מיד למוקד 103 או למשטרה במקרה של חוט חשמל קרוע. אנחנו זמינים בערוצי השירות שלנו - בווטסאפ 055-7000103, באפליקציה, באתר האינטרנט ובמוקד 103."

מנתוני רייזאפ, חברת הפינטק לשיפור התזרים האישי, עולה כי משפחה עם שלושה ילדים הוציאה בממוצע 613 שקלים בחודש על חשמל בשנת 2024. בעקבות הגזירות הכלכליות של 2025 הסכום צפוי לעלות ל-641 ש"ח בחודש, התייקרות של 333 ש"ח בשנה.

לדברי תמר אברמסון, מנהלת פעילות רייזאפ בישראל: "הטיפים של רייזאפ לחיסכון בחשמל מתאימים לכל השנה וקלים מאוד לביצוע. הטיפ הראשון הוא לעבור מחשבון חשמל דו-חודשי לחשבון חשמל חודשי. רק בהסתכלות חודשית אפשר לנהל את הכסף היוצא והנכנס ולעבור את הגזירות. הטיפ השני הוא כמובן לעבור לספק חשמל שייתן את המחיר והשירות הטוב ביותר."

חימום הבית לחורף // תנור גז. לחמם כמו פעם, צילום: ללא קרדיט

ברשתות מזהים על רקע הימים הקרים גידול ברכישות של מוצרי חשמל לחימום הבית. לדברי ארז וסנר, סמנכ"ל רשת מחסני חשמל: "אנחנו מזהים ביממה האחרונה עלייה של 70% בהיקפי המכירות של מוצרי חימום לסוגיהם בהשוואה לממוצע המכירות היומי במהלך חודש פברואר, כנראה מתוך ציפייה של הלקוחות לגל קור עוצמתי במיוחד שיימשך מספר ימים. עיקר העלייה היא דווקא במוצרי חימום דקורטיביים לסלון כמו תנורי חימום גדולים, רדיאטורים עם 9 צלעות, פטריות חימום למרפסת ואפילו גידול של פי שלושה בהיקף הרכישה של תנורי אח שמותקנים על הקיר (קמינים)."

ברשת מחסני חשמל מציינים כי הערים שבהן נרשמו הביקושים הגבוהים ביותר בסדר יורד הן ירושלים, חיפה, תל אביב, ראשון לציון ובאר שבע.

בחברת "אמישראגז" מציינים כי מוצעים פתרונות מגוונים לחימום חלל הבית כמו קמין, תנור חימום בגז, מחמם מים בגז המאפשר ליהנות ממים חמים 24 שעות ביממה ללא הגבלה בכל פעם שפותחים ברז, וגם גנרטורים שפועלים על גז למצבים של הפסקות חשמל הנגרמות כתוצאה מסופות בחורף. בנוסף, אמישראגז הצטרפה לרפורמת החשמל ומעניקה 7% הנחה בחשמל בכל שעות היום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו