בעקבות ה"תקלה" בכרטיסי האשראי הבנקים החלו לטעון כספומטים במזומנים

התקלה בשב"א הולכת ונפתרת לאיטה אולם בבנקים מדווחים על הוראה חריגה של המערכים הרלוונטים - לטעון כספומטים במזומנים; התקלה התרחבה כך שלקוחות של הבנקים יכולים למשוך כסף רק בכספומטים של הבנק שלהם

סייבר (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

דיווחים סותרים נרשמים בשעה האחרונה על החזרה לפעילות של שב"א אולם בבנק ישראל לא ממתינים והחלו בבדיקה מקיפה של האירוע. הבנקים בפעולה חריגה החלו למלא את הכרספומטים במזומנים. התקלה התרחבה כך שלקוחות של הבנקים יכולים למשוך מזומנים רק בכספומטים של הבנק שלהם.

בשלב זה הדיווחים על חזרה לפעילות שוטפת של שב"א סותרים כך למשל ברשת שיווק גדולה (מאוד) טרם חזרו לפעילות אולם בחלק מהמקומות החלו לחזור לשגרה. כך או אחרת, בשעה האחרונה הופעל מנגנון חירום במערכת הבנקאית שנועד לשמור על פעולה רציפה של הכלכלה הישראלית.

נסביר לרגע מה קרה הבוקר, בשל תקלה שמקורה לא ברור בשלב הזה הפסיקו המערכות של שב"א לבצע סליקה של כרטיסי אשראי. התקלה התרחבה כך שלקוחות של הבנקים יכלו למשוך מזומנים רק מהכספומטים של הבנק שלהם וכאן נוצרה בעיה חדשה שתלוייה בפריסה של הכספומטים של כל בנק בנפרד.

בנק ישראל הפעיל מנגנון חירום שנועד לשמור על רציפות תפעולית של הכלכלה הישראלית וזה אומר לטעון מזומנים בכספומטים. כאן נכנסו לפעולה חברת ברינקס שמספקת את השירות הזה לבנקים ומבצעת התחשבנות פנימית שלה, והחברה של בנק מזרחי טפחות שמבצעת את הפעולה הזו לבנק מזרחי טפחות ועוד כמה בנקים כשהשורה התחתונה היא  - למנוע את הפגיעה בכלכלה.

כאמור, כרגע לא ברור מה מקור התקלה אולם מדובר באחד התרחישים שבנק ישראל והבנקים עצמם לקחו בחשבון והמערכת ערוכה לפעול באירוע מסוג זה. יחד עם זאת, מאחר ומקור התקלה אינו ברור, הופעלו מערכי חירום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר