בנק ישראל חושף: רבע מיליון ישראלים עברו מבנק לבנק

נתונים מעניינים שחושף בנק ישראל מלמדים שרפורמת 'מעבר בקליק' מתחילה לעבוד וזה אומר שכרבע מיליון ישראלים עברו מבנק לבנק מאז נכנסה הרפורמה לתוקף

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, בוועדת הכספים. צילום: אורן בן חקון

נתונים מעניינים שמפרסם בנק ישראל מלמדים שהתחרות בין הבנקים לבין עצמם מתגברת וזה אומר שרכיב אחד משמעותי שהשיק בנק ישראל מתחיל להניב פירות ומכאן ניתן לשאוב עידוד - המערכת הבנקאית כבר לא סגורה.

מנתוני הפיקוח על הבנקים עולה כי מאז שהושקה רפורמת 'מעבר בקליק' 250 אלף ישראלים העבירו את חשבון הבנק שלהם מבנק לבנק וזה נתון מדהים שכן אחד החסמים המשמעותיים בתחרות בתוך המערכת הבנקאית היה היכולת לעבור מבנק אחד לבנק שני ולמצקסם אגב כך, את כושר המיקוח של הצרכן.

עכשיו נסביר מעט את הדברים: הרפורמה של בנק ישראל שקיבלה את השם הלא מזמין 'מעבר בקליק', מאפשרת ללקוחות הבנקים לעבור מבנק אחד לבנק אחר בלחיצת כפתור באתר הבנק אליו הם רוצים לעבור. מהרגע הזה, כל הפעילות הבנקאית בחשבון הישן עוברת עם הלקוח בלי שהוא צריך לעשות דבר וזה אומר: הוראות הקבע, המשכורת, כרטיס האשראי וכן הלאה. החידוש בדברים של בנק ישראל שלא פחות מ-250 אלף ישראלים עברו מבנק לבנק באמצעות הכפתור הזה וניצלו את כושר המיקוח שלהם וככל הנראה השיגו תנאים טובים יותר בבנק החדש.

עכשיו יש כאן בעיה. כשלקוח רוצה לעבור מבנק אחד לבנק אחר ויש לו חוב לבנק שהוא רוצה לעבור ממנו, הבנק הקולט צריך להעביר אותו חיתום מחדש וזה יוצר בעיות שכן יכול להיות שבנק אחד מוכן לתת לכם אשראי ובנק אחר לא מעוניין לתת לכם את אותו אשראי וזה יוצר חסמים מסוג אחר שניתן להניח שהפיקוח על הבנקים יטפל בהם במעלה הדרך.

כך או אחרת, מעבר של 250 אלף לקוחות בין הבנקים השונים וזה בתהליך שארך 3 שנים (הרפורמה הושקה בשנת 2021) זה נתון שמשקף הצלחה.

המפקח על הבנקים, דניאל חחיאשוילי: "רפורמת המעבר מבנק לבנק בקליק היא חלק ממגוון הצעדים התשתיתיים שקידמנו לעודד את התחרות במערכת הפיננסית ולחזק את כוח המיקוח של הלקוח בהתנהלות מול הבנק.

"הרפורמה מאפשרת ללקוח לעבור בנק בקלות ובנוחות ומסייעת לשפר את מצבו ובמקביל מגדילה את האיום התחרותי ובכך גורמת לבנקים לשמר את לקוחותיהם ולשפר את השירות. אנו עוקבים אחר יישום הרפורמה ושוקדים על קידום מהלכים נוספים במטרה להמשיך ולעודד את התחרות והחדשנות במערכת הפיננסית".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר