רשות המסים (להמחשה). צילום: יהושע יוסף

רשות המסים: מבצע לפירוק חברות יביא להכנסות של 5 מיליארד שקל

תוכנית שגיבשה רשות המסים משלימה למיסוי הרווחים הכלואים, שלפי ההערכות ברשות, תניב את ההכנסה החסרה בגובה של 5 מיליארד שקל • ועדת הכספים של הכנסת דנה היום במיסוי הרווחים הכלואים וככל הנראה יבוא החוק בעניין להצבעה סופית מחר

[object Object]

ועדת הכספים של הכנסת דנה היום (שני) במיסוי הרווחים הכלואים וככל הנראה יבוא החוק בעניין להצבעה סופית מחר. כרגע יש שורה ארוכה של פשרות שצפויות להביא את הגביה לרמה של 5 מיליארד שקל בשנה, והדבר יוצר בור של 5 מיליארד שקל שרשות המסים צריכה להביא. ברשות הגו רעיון לצאת למבצע פירוק חברות עם הקלות מסויימות, מה שאמור להשלים את החסר ולהביא את הגביה ל-10 מיליארד שקל.

ח"כ נאור שירי מתקשר למשטרה באמצע ועדת הכספים: "אני אזרח שאין לו מושג מה לעשות" (25.11.24) // ערוץ הכנסת

המבצע עליו עובדים ברשות המסים מדבר על מצב בו יש חברות, לעתים הן חברות ארנק ולעתים הן חברות שמחזיקות בנכס, ובאופן עקרוני בעלי המניות היו רוצים לפרק את החברה. המצב כעת הוא שאם רוצים לפרק חברה ולחלק את הנכסים שלה לבעלי המניות יש מיסוי דו-שלבי. כלומר, משלמים מס חברות על שווי הנכסים המועברים ומס על דיווידנדים על הרווחים שנצברו בחברה. אם מדובר בחברה שמחזיקה נכס, הרי שבעלי המניות יצטרכו לשלם מס של 6%, שהוא למעשה מס רכישה.

הוראת השעה שמעוניינים ברשות המסים להעביר מדברת על מצב שהחברה לא תצטרך באמת להתפרק ברשם החברות (וזה אומר ללא הליך בבית המשפט) אלא היא תוכל לחלק את הנכסים בעין לבעלי המניות ורשות המסים תראה את זה כפירוק חברה.

רשות המסים, צילום: יהושע יוסף

ההקלה המשמעותית היא שמס החברות על הנכסים שיחולקו בעין ידחה למועד המכירה בפועל. מס הרכישה שישולם על נכס מקרקעין שיועבר יהיה בשיעור של 0.5% כשעל הרווחים הצבורים ישולם מס מלא.

ההצעה הזו של רשות המסים יכולה להקל על חברות שמחזיקות נכס מקרקעין, שלפי החוק ממסה את הרווחים הכלואים ועלול להיכלל בהגדרה של רווח כלוא, ועליו צריך יהיה לשלם מס שנתי של 2%. כך או אחרת, ברשות המסים מעריכים שההוראה הזו תביא להכנסה של 5 מיליארד שקל בשנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו