פינוי פצועים במלחמה. ארכיון. צילום: אורן כהן

לבד בעולם העסקי: 93% מפצועי צה"ל נמצאים ללא ליווי תעסוקתי

סקר הנערך בקרב מעל 2,100 פצועי צה"ל וכוחות הביטחון ממלחמת חרבות ברזל מגלה תמונת מצב מדאיגה באשר לשילובם בחיי עבודה ולימודים • 57% מהפצועים מעידים כי הם זקוקים לסיוע בחיבור למשרות רלוונטיות, בעוד 43% מהם זקוקים לסיוע בהכשרה מקצועית

[object Object]

סקר מקיף שנערך בקרב מעל 2,100 פצועי צה"ל וכוחות הביטחון ממלחמת חרבות ברזל מגלה תמונת מצב מורכבת באשר לשילובם בחיי עבודה ולימודים. המחקר, שנערך לקראת יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה, חושף צרכים משמעותיים בתחומי ההכשרה המקצועית, השילוב התעסוקתי וההשכלה.

הנתונים המרכזיים מצביעים על כך ש-57% מהפצועים מעידים כי הם זקוקים לסיוע בחיבור למשרות רלוונטיות, בעוד 43% מהם זקוקים לסיוע בהכשרה מקצועית. רק 6% מהפצועים מעוניינים לחזור לתחום העבודה שבו עסקו טרם הפציעה.

בולט במיוחד הוא הנתון לפיו 93% מהפצועים אינם מלווים על ידי גורם כלשהו בנושאי תעסוקה ולימודים, ו-86% טרם קיבלו מענה בתחומים אלה בעבר.

מבחינת העדפות העבודה והלימודים, 42% מהפצועים מעדיפים מודל היברידי, 35% מעדיפים נוכחות פיזית, ו-16% מעדיפים עבודה מהבית. באשר למגבלותיהם, 50% מדווחים על מגבלה נפשית, 21% על מגבלה בפלג גוף תחתון, ו-15% על מגבלה בפלג גוף עליון.

הסקר בוצע במסגרת מיזם "בשביל ההצלחה" של אגודת ידידי נכי צה"ל בחסות בנק הפועלים בו הושקעו 10 מיליון שקלים וחלק ממטרותיו הוא שילובם של פצועי צה"ל בתעסוקה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו