שירות שלא תופס מסגרת אשראי: הישראלים מאמצים את שיטת התשלומים של בלנדר

חברת הפינטק קיבלה מסגרת אשראי של 50 מיליון שקל מבנק ישראלי - זאת בצל ירידה חדה במניה • הפעילות של בלנדר בישראל גדלה במהלך הרבעון השלישי • החברה נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-38 מיליון ש"ח, והחידוש טמון ביכולת לחתם לקוח או עסקה בזמן קצר מאוד

לא תופס מסגרת אשראי, עם ריבית גבוהה יחסית וחיתום מהיר (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

חברת האשראי הצרכני החוץ בנקאי בלנדר קיבלה מסגרת אשראי חדש של 50 מיליון שקל מבנק ישראלי. האשראי שגייסה בלנדר מצטרף לאשראי בנקאי נוסף שקיבלה בשנת 2023 בהיקף כספי כולל של 130 מיליון שקלים, כך שסך כל האשראי מהמערכת הבנקאית שקיבלה החברה יעמוד על 180 מיליון שקל.

בלנדר היא חברת פינטק בינלאומית המספקת אשראי ופתרונות מימון חדשניים, שעוסקת במתן אשראי צרכני בנקודות המכירה. משמעות הדבר היא שבעת רכישת מוצר בעלות של כמה אלפי שקלים בודדים, ניתן לבצע את התשלום בנקודת המכירה באמצעות בלנדר ולשלם את הרכישה בתשלומים תוך תשלום ריבית, כאשר בעל העסק מקבל את הכסף באופן מיידי.

מדובר במערכת הדומה לזו של חברות כרטיסי האשראי, אך בלנדר היא חברה חוץ בנקאית והתשלום מתבצע בהוראת קבע לבנק - כך שהרכישה אינה תופסת מסגרת אשראי בכרטיס האשראי.

משבר האשראי לא פוגע בחברת בלנדר (להמחשה), צילום: GettyImages

החידוש בפעילות של בלנדר הוא ביכולת לחתם לקוח/עסקה בזמן קצר מאוד, בקופה של החנות, ומכאן, מאפשר לה גם לגבות ריבית גבוהה יחסית על העסקאות - זאת כפועל יוצא מהסיכון שבחיתום מהיר בנקודת המכירה.

הפעילות של בלנדר בישראל גדלה במהלך הרבעון השלישי, וזו נקודה שמצריכה תשומת לב בעיקר בשל העובדה שהישראלים מאמצים את שיטת התשלום הזו. בסך הכל, מסתכם תיק האשראי של החברה - נכון לתום הרבעון השלישי של השנה ב-653 מיליון שקלים - רובו ככולו בישראל. לחברה יש תיק אשראי קטן באירופה, והיא הגדילה את תיק האשראי שלה ברבעון השלישי בכ-10 מיליון שקלים בהשוואה לתיק האשראי ברבעון השני של השנה.

החברה נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-38 מיליון ש"ח, והמניה יורדת היום (רביעי) בשיעור משמעותי של יותר מ-5%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר