עוקץ ועוד עוקץ: בעקבות הדיווחים על תחלואה בקדחת הנילוס, ברשתות הפארם מדווחים היום (ראשון) על עלייה ברכישות של מוצרים דוחי יתושים, זאת בעקבות החשש מהתפרצות שמועברת בעקיצות יתושים נגועים.
בסופר-פארם מאשרים כי נרשמה עלייה בביקושים לתכשירים דוחי יתושים במהלך השבוע שעבר, לאחר הדיווחים על תחלואה בקדחת הנילוס המערבי.
מדובר על גידול של פי שניים ברכישת מוצרים בקטגוריה, כשבאיזורים בהם דווחה התחלואה, כמו למשל בצפון תל-אביב, נרשמו ביקושים גבוהים עוד יותר.
הביקוש צפוי להמשיך ולעלות
הצרכנים מזמינים את המוצרים הללו גם באמצעות חברות המשלוחים. גם בפלטפורמת המשלוחים Wolt מדווחים על עלייה משמעותית בביקושים למוצרים ותכשירים דוחי יתושים.
בוולט מציינים כי בין היתר, נרשמה השבוע עלייה בקטגוריית הפארם. מדובר בעלייה של כ-130% ברכישת תכשיר דוחה יתושים (אלתוש) ועלייה של כ-140% ברכישת מכשיר חשמלי לחומר דוחה יתושים.
בנוסף, חלה עלייה של עשרות אחוזים בקטגוריית קוטלי יתושים חשמליים (קטלן יתושים, מחבט חשמלי) בחנויות האביזרים לבית. ב-Wolt צופים כי הביקוש למוצרים דוחי יתושים צפוי להמשיך ולעלות משמעותית.
נזכיר כי מתחילת מאי ועד היום אובחנו 19 חולים בישראל, מתוכם 17 אושפזו בבתי חולים - שלושה מתוכם מונשמים. כלל החולים הם מאזור מרכז הארץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו