פקקים וצדק: תוכנית ההנחות בתחב"צ של השרה רגב יוצאת לדרך

נסיעות חינם לאזרחים ותיקים, חיילים משוחררים והנחות לשכונות מסוימות • "צדק תחבורתי", השם שהעניקה שרת התחבורה לתוכנית, כוללת שורה ארוכה של אוכלוסיות שיזכו להוזלה בתעריפי הנסיעה • ההקלה על האזרח מבורכת, אך התוכנית מייצגת בחירה בהוזלת השירות על פני שיפורו - היבט הכרחי בשכנוע הציבור לוותר על הנסיעה ברכב הפרטי

מירי רגב בביקור בהודו - במהלך המלחמה (ארכיון) // צילום: משרד התחבורה

שרת התחבורה מירי רגב הציגה היום (חמישי) תוכנית להוזלה בתעריפי התחבורה הציבורית ותיכנס לתוקף ב-25 במרץ. את הרפורמה, שמותגה תחת השם "צדק תחבורתי", הציגה רגב כבר לפני יותר משנה והיא נאבקה על הכנסתה לתקציב המתוקן למרות התנגדות האוצר.

על אף שהוזלת השירותים לציבור, דבר מבורך במיוחד בתקופה הנוכחית בשיא גל ההתייקרויות, כלל לא בטוח שיותר אנשים יעברו להשתמש בתחבורה הציבורית. גם אם יינתנו יותר הנחות, רמת השירות, התדירות והאמינות של הקווים בחלק מהמקרים ממשיכה להיות ירודה - פועל יוצא גם של הבחירה בהוזלת השירות על פני שיפור איכותו.

מקדמת את התוכנית במשך שנה, מירי רגב (ארכיון), צילום: יהושע יוסף

השקה בשני שלבים

הרפורמה כוללת הטבה של שנה של נסיעה חינם בתחבורה הציבורית לחיילים משוחררים, ומעניקה לראשונה 50% הנחה לכל תושבי הפריפריה הגיאוגרפית 1-5, והנחות משמעותיות של עשרות אחוזים לצעירים עד גיל 26 (כולל), לאנשים עם מוגבלויות ולזכאי הביטוח הלאומי.

הרפורמה תושק בשני שלבים, כאשר הפעימה השנייה שעתידה לצאת לדרך במהלך החודשים הקרובים תכלול נסיעות חינם לאזרחים ותיקים (נשים מגיל 62, גברים מגיל 67), ותכלול הנחות על בסיס דירוג סוציו-אקונומי בפילוח ברמה שכונתית ולא רק של כלל היישוב, מתוך הבנה כי ביישובים רבים קיימים פערים משמעותיים בין השכונות והרפורמה צריכה להתייחס אליהם.

בהצגת הרפורמה שהתקיימה היום במשרדי רכבת ישראל בלוד השתתפו גם סגן שרת התחבורה אורי מקלב, יו"ר ועדת כלכלה, דוד ביטן, מנכ"ל רוה"מ, יוסי שלי, מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן, מנכ"לים ויו"רים של מפעילי התחבורה הציבורית בישראל, וגורמי מקצוע נוספים ממשרד התחבורה ומשרד האוצר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר