קבוצת מנורה מבטחים: תוצאות כספיות בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023

גידול בתשואה על ההון וברווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של 2023 במגוון תחומי הפעילות של הקבוצה • מתחילת השנה חילקה החברה דיבידנד בסך 175 מיליוני שקלים • השפעות המלחמה אינן באות לידי ביטוי בדו"ח והחברה לא צופה השפעה משמעותית בעקבותיה

גידול משמעותי בתשואה (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

קבוצת מנורה מבטחים מציגה גידול משמעותי בתשואה על ההון וברווח הנקי - הן בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023  והן ברבעון השלישי.

התשואה על ההון (במונחים שנתיים) בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 עומדת על 12.1%. הרווח הנקי הסתכם לסך של 534 מיליוני שקלים למול רווח נקי של 219 מיליוני שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. הרווחיות החיתומית הסתכמה לסך של 688 מיליוני שקלים (לפני מס) למול רווחיות חיתומית בסך של 531 מיליוני שקלים(לפני מס) בתקופה המקבילה אשתקד.

התשואה על ההון (במונחים שנתיים) ברבעון השלישי עומדת על 18.3%. הרווח הנקי הסתכם לסך של 270 מיליון ₪ למול רווח נקי של 182 מיליוני שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. הרווחיות החיתומית הסתכמה לסך של 326 מיליוני שקלים (לפני מס) למול רווחיות חיתומית בסך של 205 מיליוני שקלים (לפני מס) בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווחיות הושגה ממגוון החברות ותחומי הפעילות בקבוצה, נובעת בעיקרה מרווחיות חיתומית גבוהה בפעילויות הליבה של הקבוצה ואינה מושפעת מהותית מפעולות חד-פעמיות.

יחס כושר הפירעון של מנורה מבטחים ביטוח ללא תקופת הפריסה ממשיך לצמוח ועומד על 154.5% נכון ליום 30 ביוני 2023 - למול יחס של 144.5% נכון ליום 31 בדצמבר 2022. עודפי ההון עומדים נכון ליום 30 ביוני 2023 על סך של כ-2.5 מיליארדי שקלים.

החברה חילקה מתחילת השנה דיבידנד בסך של כ-175 מיליוני שקלים.

סך הפרמיות ודמי גמולים שנגבו על-ידי הקבוצה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכמו לסך של כ-22.5 מיליארדי שקלים למול פרמיות ודמי גמולים בסך של כ- 20.5 מיליארדי שקלים בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ-9.7%. שיעור הגידול ברבעון השלישי עומד על 12.4%.  

סך הנכסים בשקלים למול סך של כ-277  מיליארדי שקלים ליום 31 בדצמבר 2022. ההון העצמי של החברה המיוחס לבעלי המניות הסתכם לסך של כ- 6.3 מיליארדי שקלים למול סך של כ-5.9 מיליארדי שקלים ליום 31 בדצמבר 2022.

השפעות המלחמה אינן באות לידי ביטוי בדוח ובשלב זה החברה אינה צופה השפעה מהותית על תוצאות הרבעון הרביעי ועל תוצאות הסולבנסי.

נתונים מרכזיים, צילום: מנורה מבטחים

מיכאל קלמן, מנכ"ל מנורה מבטחים ביטוח: "אנו מסכמים את הדוחות עם תשואה על ההון ורווח נקי גבוהים ביותר (הן ברמה השנתית המצטברת והן בכל הקשור לרבעון השלישי) וצמיחה ממוקדת התואמת את יעדי הקבוצה.

עיקר הרווחיות נובעת מרווחיות חיתומית גבוהה בפעילויות הליבה של הקבוצה ועם השפעות חד-פעמיות שאינן מהותיות.

פעילות הקבוצה - המאופיינת, בין השאר, במובילות בתחום הפנסיה, בביטוח האלמנטרי, בעודפי הון משמעותיים ובתמהיל פעילות מגוון - מביאה לידי ביטוי את פוטנציאל הרווחיות ופוטנציאל הצמיחה, כפי שבאות לידי ביטוי בדוחות ובהתאם למגמת הקבוצה בשנים האחרונות. חוזקות אלו ניכרות אף תקופות מאתגרות ותנודתיות בשוק ההון, כך שהקבוצה מצליחה לייצר רווח משמעותי לאורך תקופה".

עיקרי תוצאות הדוח הכספי

רווחיות נאה במגוון תחומי הפעילות של הקבוצה

קבוצת מנורה מבטחים מדווחת על רווח כולל המיוחס לבעלי המניות בסך של כ-534 מיליוני שקלים  לאחר מס בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 אל מול רווח כולל בסך של כ-219 מיליוני שקלים. בתקופה המקבילה אשתקד (רווח כולל בסך של כ-270 מיליוני שקלים ברבעון השלישי של שנת 2023 למול רווח כולל בסך של כ-182 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד).

הרווח הכולל לפני מס מביטוח כללי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכם לסך של כ-358 מיליוני שקלים למול רווח כולל בסך של כ-153 מיליוני שקלים בתקופה המקבילה אשתקד (רווח כולל בסך של כ-211 מיליוני שקלים ברבעון השלישי של שנת 2023 למול רווח כולל בסך של כ-78 מיליוני שקלים ברבעון המקביל אשתקד).

הרווח הכולל לפני מס מעסקי הפנסיה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכם לסך של כ-136 מיליוני שקלים למול רווח כולל בסך של כ-122 מיליוני ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד (רווח כולל בסך של כ-52 מיליוני שקלים ברבעון השלישי של שנת 2023 למול רווח כולל בסך של כ-40 מיליוני שקלים ברבעון המקביל אשתקד).

הרווח הכולל לפני מס מביטוח חיים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכם לסך של כ- 113 מיליוני שקלים למול הפסד כולל לפני מס בסך של כ-176 מיליוני שקלים  תקופה המקבילה אשתקד (רווח כולל בסך של כ-71 מיליוני שקלים ברבעון השלישי של שנת 2023 למול הפסד כולל בסך של כ-7 מיליוני ₪ ברבעון המקביל אשתקד).

הרווח הכולל לפני מס מביטוח בריאות בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכם לסך של כ-24 מיליוני שקלים למול רווח כולל בסך של כ-212 מיליוני ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד (רווח בסך של כ-54 מיליוני שקלים ברבעון השלישי של שנת 2023 למול רווח כולל בסך של כ-38 מיליוני שקלים ברבעון המקביל אשתקד).

עיקרי תוצאות הפעילות, צילום: מנורה מבטחים
ניתוח רווח, צילום: מנורה מבטחים

צמיחה ממוקדת רווחיות

סך הפרמיות ודמי גמולים שנגבו ע"י הקבוצה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכמו בסך של כ-22.5 מיליארדי שקלים למול פרמיות ודמי גמולים בסך של כ-20.5 מיליארדי שקלים בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ- 9.7% (סך של כ-8.0 מיליארדי שקלים ברבעון השלישי של שנת 2023 למול סך של כ-7.1 מיליארדי שקלים ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 12.4%).

פרמיות ודמי גמולים, צילום: מנורה מבטחים

מובילות וחוזקות

נתונים מרכזיים, צילום: מנורה מבטחים

רווחיות עקבית וגידול בהון העצמי לאורך זמן

חוסן פיננסי, צילום: מנורה מבטחים

הרכיבים העיקריים שהשפיעו על התוצאות בתקופת הדוח

• רווחים חיתומי

רווח חיתומי, צילום: מנורה מבטחים
רווח חיתומי, צילום: מנורה מבטחים

• הכנסות/הפסדים מהשקעות: התשואה הריאלית בתקופת הדוח הייתה חיובית וגבוהה מהתשואה הנורמטיבית, בעוד הרבעון השלישי והתקופות המקבילות אשתקד התאפיינו בירידות בשוק ההון ותשואה ריאלית נמוכה מהתשואה הנורמטיבית.

• השפעת עקום הריבית:  השפעת הריבית בתקופת הדוח הובילה לקיטון בהתחייבויות הביטוחיות בסך של כ-122 מיליוני שקלים (קיטון בהתחייבויות הביטוחיות בסך של כ- 155 מיליון שקלים ברבעון השלישי). השפעת הריבית אשתקד הקטינה את ההתחייבויות הביטוחיות בסך של כ- 946 מיליוני שקלים (קיטון בהתחייבויות הביטוחיות בסך של כ- 209 מיליוני שקלים ברבעון השלישי אשתקד).

• עדכון הנחות אקטואריות: בתקופת הדוח עודכנו הנחות התחלואה והביטולים במגזר בריאות. כתוצאה מכך הגדילה החברה את ההתחייבויות הביטוחיות במגזר בריאות בסך של כ-14 מיליוני שקלים. בתקופה מקבילה אשתקד עודכנו הנחות דמוגרפיות בהתאם לחוזר "תיקון הוראות החוזר המאוחד לעניין מדידת התחייבויות - עדכון מערך ההנחות הדמוגרפי בביטוח חיים ולקרנות הפנסיה" וכן בוצע עדכון להנחת התחלואה.כתוצאה מכך הגדילה החברה בתקופה מקבילה אשתקד את ההתחייבויות הביטוחיות בביטוח חיים בסך של כ-137 מיליוני שקלים ובביטוח בריאות בסך של כ- 28 מיליוני שקלים וכן הגדילה ברבעון השלישי אשתקד הפרשה לתובענה ייצוגית בסך של כ- 16 מיליוני שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר