סמוטריץ' תומך בהארכת כהונתו של נגיד בנק ישראל

שר האוצר תומך בהארכנת כהונתו של אמיר ירון לחמש שנים נוספות • מקורביו טוענים: "העבודה מולו הייתה מקצועית, מדובר במסר נכון לשווקים ולחוסן הכלכלי של המדינה" • ירון עצמו מעוניין להמשיך בתפקיד לקדנציה נוספת אך טרם קיבל הצעה • ההכרעה הסופית בידי רה"מ נתניהו

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
      שר האוצר סמוטריץ' בהצהרה: "בנינו כלכלה חזקה - נשלם את מחיר המלחמה"

      שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תומך בהארכת כהונתו של הנגיד פרופ׳ אמיר ירון שמסתיימת ב-23 בדצמבר. גורמים בסביבת שר האוצר אמרו היום (ראשון) ל"ישראל היום" כי "העבודה מול הנגיד הייתה מקצועית, מדובר במסר נכון לשווקים ולחוסן הכלכלי של המדינה".

      עוד נמסר כי מבחינת שר האוצר ההחלטה בנושא נעשתה כבר לפני שבוע, ושר האוצר עדכן בכך את ראש הממשלה בנימין נתניהו, והוא זה שאמור להכריע בסוגיה חשובה זו. גורמים בסביבתו אמרו לנו כי הכהונה של הנגיד תוארך "ככל שהנגיד ירצה".

      פרופ' אמיר ירון (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

      אלא שההצעה להארכת הכהונה לחמש שנים נוספות טרם התקבלה בלשכת הנגיד ירון. למרות הביקורת הרבה שספג הנגיד מחברי הממשלה בשנה האחרונה, הוא מעוניין להמשיך לכהן בתפקיד לחמש שנים נוספות, מבחינתו מדובר בצו השעה לעזור למשק במלחמה ומעבר לכך.

      נזכיר כי ב11 באוקטובר בתגובה להודעה על הארכת המינויים הבכירים במסגרת הסכמי כינונה של ממשלת חירום, נגיד בנק ישראל אישר כי "נוכח מצב החירום ואתגרי הכלכלה הישראלית בשעה קשה זו, הוא מקבל על עצמו את הבקשה כי יאריך את כהונתו, לפחות, עד תום תקופת החירום".

      בשפה הממלכתית של בנק ישראל המילה "לפחות" מבטאת רצון להישאר בתפקיד ככל שיידרש.
      נציין עוד כי החוק מאפשר להאריך כהונת הנגיד לקדנציה מלאה בלבד של חמש שנים ולא מאפשר הארכה לפחות מכך. זאת הסיבה שלא ניתן להאריך את כהונתו עד סוף המלחמה, אלא לאפשר כהונה נוספת של חמש שנים מלאות. זאת, מתוך כוונת המחוקק שתפקיד בכיר זה, הנושא באחריות כבירה על הכלכלה, יהיה נטול זיקה פוליטית כלשהי.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר