הכבדה נוספת על יוקר המחיה: בשנה הבאה צפויה עלייה חדה של הארנונה

הארנונה צפויה לעלות בשנת 2024 ב-2.68% • מבדיקה עולה כי בתוך פחות מעשור הארנונה השנתית עלתה ביותר מ-4 מיליארד שקלים • נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין: "להודיע כבר עכשיו על בלימת העלייה האוטומטית"

אתרי בניה (אילוסטרציה). צילום: אורן בן חקון

הארנונה צפויה לעלות: בעקבות עליית השכר במגזר הציבורי ועליית מדד המחירים לצרכן, הארנונה צפויה לעלות בשנת 2024 ב-2.68%.

הארנונה מחושבת בידי משרד הפנים, והיא מושפעת מעליית המדד ומעליית השכר הציבורי. מדובר בעלייה הגבוהה מאז שנת 2014, והמשמעות היא כי הציבור ישלם תוספת של 763 מיליון שקלים בארנונה למגורים ולעסקים.

פנייה דחופה לשר האוצר להקפיא את העלייה האוטומטית הצפויה. סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

מבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי בתוך פחות מעשור הארנונה השנתית עלתה ביותר מ-4.2 מיליארד שקלים. בסך הכל, הציבור ישלם בשנה הבאה ארנונה כוללת בסכום של יותר מ-29 מיליארד שקלים. רוב העלייה הקרובה - 710 מיליון שקלים (93%) - היא כתוצאה מעליית מדד המחירים לצרכן בשנה החולפת.

כמו כן, מבדיקת איגוד לשכות המסחר משנת 2016 ועד שנת 2024, מס הארנונה עלה ב-15.2% ובסכום של 4.22 מיליארד שקלים - רובו (58%) כתוצאה מעליית השכר במגזר הציבורי, שרשם גידול של 10.1% בסכום של 2.44 מיליארד שקלים.

"לטפל כבר עכשיו"

בפנייה דחופה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, קורא לשר להודיע כבר כעת כי הוא עוצר את ההתייקרות האוטומטית הצפויה בתחילת 2024.

מציע לטפל כבר עכשיו ובדחיפות בנושא העלאת הארנונה. אוריאל לין, צילום: משה שי

"אני מציע לטפל כבר עכשיו ובדחיפות בנושא העלאת מס הארנונה בתוקף לשנת 2024, כדי לבלום את אחד מהמשפיעים החשובים ביותר על יוקר המחיה בישראל - הן באשר לכלל משקי הבית, והן באשר לכלל העסקים המצויים בתחומי הרשויות המקומיות.

"מסיבות אלה, נראה לי שרצוי לא להמתין, אלא לקבע כבר עכשיו עקרונות של העלאת מס הארנונה לשנה הבאה ולהקפיא את ההתייקרות האוטומטית הקבועה על פי החוק. במקביל, יש להודיע כבר עכשיו שמשרדי הפנים והאוצר לא יעניקו לאף רשות מקומית אישורים להעלאות ארנונה חריגות, למרות הבקשות שהגישו חלק מהרשויות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר