ה-OECD מזהיר את ישראל: "עצמאות מערכת המשפט חיונית לכלכלה"

ארגון המדינות המפותחות מפרסם אזהרה בטיוטת הדו"ח השנתי שלו על הכלכלה המקומית, תוך שהוא מתייחס להשלכות הרפורמה המשפטית

יתייחסו לדו"ח? נתניהו ולוין, ארכיון, צילום: יוסי זליגר

אזהרה נוספת לישראל, בעקבות הרפורמה המשפטית המתכוננת: "עצמאות שיפוטית ובלמים ואיזונים שיפוטיים חיוניים למערכת חזקה נגד שחיתות ויושרה ציבורית, אמון בממשלה ובמוסדות הציבור וסביבה עסקית המושכת השקעות ומטפחת ביצועים כלכליים", כך צפוי להיכתב בדו"ח ה-OECD לשנת 2022 על כלכלת ישראל.

הפגנה מול משכן הכנסת // צילום: יורי ילון

בכך ארגון המדינות המפותחות הופך לארגון הכלכלי הבינלאומי הראשון שמזהיר באופן מפורש מההשלכות של הרפורמה המשפטית במידה ותתצבע במתכונתה הנוכחית. הטיוטה הסופית של דו"ח חשוב זה הגיעה לצוות הכלכלנית הראשית שבמשרד האוצר והממונה על אגף התקציבים באוצר. הדו"ח צריך לעבור את ההערות של הצוות הפנימי של ה-OECD וגם של הצוות הישראלי. נזכיר כי ישראל הצטרפה לארגון המדינות המפותחות בשנת 2010.

הפגנה הענק מחוץ לכנסת, המפגינים בבירה (ארכיון), צילום: רויטרס

יו"ר ועדת הצעירים, ח"כ נעמה לזימי, (העבודה), בתגובה לאזהרת ה-OECD: "עכשיו הם יגידו שגם ארגון הכלכלות המפותחות הוא שמאלני, בוגד, אנטישמי ושונא ישראל, מה לא? מחכה כבר שהח"כים השפויים בימין יתעשתו על עצמם ויבינו שהם מובילים אותנו לאסון שהוא לא רק דמוקרטי, אלא גם כלכלי, חברתי ודיפלומטי".

"עצמאות מערכת המשפט חיונית לכלכלה", בית המשפט העליון, ארכיון, צילום: אורן בן חקון

עוד הודיעה לזימי כי ביום רביעי (22.2) תכנס את ועדת הצעירים בראשותה לדיון דחוף אודות ההשלכות הכלכליות של הרפורמה ובפרט על צעירים וצעירות, וזאת לאחר שלדיון הקודם סירבו נציגי משרד האוצר להגיע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר