פחות מחצי שנה לאחר שחברת מאיר, יבואנית וולוו והונדה, השיקה את פולסטאר בישראל, השיקה הבוקר החברה בתל-אביב מותג רכב נוסף מסין: "לינק אנד קו" (Lync&Co). מדובר במותג פרימיום חדש, אשר בדומה לפולסטאר תכנון דגמיו נעשה על ידי וולוו בשוודיה אך הייצור מתבצע במפעלי ג'ילי בסין. מדובר אגב במותג הרכב הסיני ה-15 שמתחיל פעילות בישראל, והשלישי מבין הסינים שמצטרף לשוק היוקרה לצידם של WEY והונגצ'י.
הדגם הראשון שיוצע כאן הוא לינק 01, קרוסאובר שפותח על פלטפורמת ה-CMA של וולוו ואף חולק עימה מכלולים מכניים משותפים רבים. העיצוב נאה, אך שגרתי ביחס למקובל בקטגוריה זאת למעט חזית הרכב שזכתה לעיצוב ייחודי עם יחידות תאורה הממוקמות בגובה המכסה המנוע. המידות מקובלות לקטגוריית רכבי הפנאי המשפחתיים (454 ס"מ לאורך, 185 ס"מ לרוחב וגובה של 169 ס"מ) וכבר מבחוץ תפגשו אבזור עשיר כסטנדרט הכולל בין השאר חישוקי גלגלים "20, תאורת היקפית מלאה מסוג LED וגג זכוכית פנורמי חשמלי.
סביבת הנהג היא בעלת עיצוב טיפוסי המאפיין דגמים המגיעים מהמזרח, אך בחברה מספרים על השקעה גדולה באיכות תא הנוסעים, עם שלל משטחים רכים למגע התורמים גם לבידוד רעשים מוצלח מהמקובל ונתוני NVH המקבילים לדגמי יוקרה. כחלק מהמאמץ להיות "ירוקים" וידידותיים לסביבה, ריפוד המושבים הינו בד העשוי מפלסטיק ממוחזר שעיקרו מרשתות דיג שיצאו משימוש. עם בסיס גלגלים של 273 ס"מ, מדובר גם בתא נוסעים מרווח יחסית לחמישה נוסעים.
בשלב הראשון תשווק המכונית רק ברמת גימור אחת ועשירה הכוללת: לוח מחוונים דיגיטלי 12.3, מולטימדיה עם מסך מגע "12.7 איכותי הכוללת קישוריות לאנדרואיד אוטו ואפל קאר-פליי, מושב נהג חשמלי, חימום מושבים קדמיים, בלם יד חשמלי, מערכת שמע איכותית של Infinity, מערכת לביצוע חניה אוטומטית, משטח טעינה אלחוטי ועוד.
אבזור הבטיחות כולל בין השאר 7 כריות אוויר, בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב הנסיעה, בקרת שיוט אדפטיבית חכמה, ניטור שטח מת במראות הצד, זיהוי תמרורים, בקרת ערנות נהג, התרעה מפני תנועה חוצה מאחור ועוד. לדגם יש ציון של 5 כוכבים בריסוק במבחן הריסוק האירופאי.
הדגם ישווק בארץ בגרסת פלאג-אין הייבריד (PHEV) המצוידת ביחידת הכח דומה לזו המצויה בוולוו XC40 PHEV - מנוע טורבו בנזין 3 צילינדרים בנפח 1.5 ליטר, מנוע חשמלי המפיקים הספק משולב של 262 כ"ס ותיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית כפולת מצמדים עם 7 הילוכים. דף הנתונים מספר על תאוצה ל-100 קמ"ש ב-8 שניות, מהירות מרבית של 210 קמ"ש ואפשרות לנסוע על חשמל בלבד לטווח של עד 75 ק"מ במהירות עד 120 קמ"ש. טעינה ביתית של הסוללה אורכת כשעתיים וחצי.
מחיר לינק אנד קו 01 אכן תחרותי ביחס למתחרים המגיעים מהמותגים העממיים ונקבע על 229,000 שקלים. לשם השוואה, מחיר קיה ספורטאז' עומד על 249,900 שקלים, מחיר פיג'ו 3008 עומד על 249,990 שקלים ומחיר טויוטה ראב 4 עומד על 279,990 שקל, כולן בגרסאות ה-PHEV שלהן.
גם מחיר האחות החורגת וולוו XC40 Recharge גבוה משמעותית ועומד על 284,900 שקל. הדגם החדש ישווק בארץ עם אחריות ל-4 שנים או 100,000 ק"מ ואחריות לסוללה ל-8 שנים או עד 160,000 ק"מ. לפי היבואן, מאות מכוניות כבר נמצאות בארץ לאספקה מיידית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו