יממה לפני טקס ההשבעה של חברי הכנסת נחשף תפריט הכנסת החדש והבריא, הכולל שדרוגי בריאות שביצע מערך ההסעדה, בדגש על ארוחות בוקר וצהריים מופחתות שומן ומלח.
ענבר שמילוביץ, רכזת תחום בכיר במערך ההסעדה ודיאטנית קלינית, אומרת: "אנחנו רוצים לאפשר לכל מי שמגיע לכנסת לאכול ארוחה שמתאימה לו, בדגש על מזון טרי ומופחת שומן רווי ומלח. לא מדובר בטרנד חולף. יש לנו שפע של מנות טבעוניות וצמחוניות וכאלה שמתאימות לכל מי שבוחר באורח חיים בריא".
לדבריה, למרות הגבלות הקורונה, שדרג מערך ההסעדה את המזון המוגש מבחינה בריאותית, כך שלחברי הכנסת החדשים מצפה חוויית טעם ייחודית.
לכל מי שבחר באורח חיים טבעוני מוצע כריך בוקר אבוקדו בלחמנייה מחיטה מלאה, סלט ירקות משודרג עם קטניות ורטבים בריאים המכילים שמן זית ולימון טרי. גם האוכל שיוגש במזנון הח"כים והמסעדה הבשרית יזכה לשדרוג על ידי השף הראשי, רן מורדה. במנות: חזה עוף על הפלנצ'ה, מרק אפונה, מרק ירקות, דג מושט ברוטב עגבניות, ירקות מבושלים, אורז וקינואה וטופו מוקפץ בירקות.
ח"כים שירצו ליהנות ממנה בריאה, טבעונית ומזינה במיוחד יוכלו לטעום מחומוס "פינתי" שהגיע לכנסת, ומומחי הבריאות של הכנסת ממליצים לאכול את החומוס ללא פיתה כדי לצמצם את כמות האנרגיה במנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו